Ga naar de inhoudLuister live op radioplus
Pompidou op bezoek bij Ganymed

Pompidou op bezoek bij Ganymed

Ganymed komt voor het eerst naar het Koninklijk Museum voor Schone Kunsten in Brussel. Bekijk hier de videoreportage van Pompidou!

De unieke voorstelling Ganymed is razend populair in thuisland Oostenrijk en komt voor het eerst naar Brussel, naar het Koninklijk Museum voor Schone Kunsten aan de Regentschapsstraat. Voor Ganymed kiezen negen hedendaagse auteurs en componisten hun favoriete kunstwerk uit het museum en laten zich door dat werk inspireren om een idee uit te werken dat hen persoonlijk aanspreekt.

Thema’s zoals migratie, vrouwelijkheid, culturele identiteit worden in confrontatie met de oude meesters in een hedendaagse context geplaatst. Onder hen o.m. Zadie Smith, Stefan Hertmans en Lize Spit. De negen voorstellingen beginnen tegelijkertijd en worden meerdere keren per avond herhaald. De bedoeling is dat je op eigen tempo door het museum wandelt en stilstaat bij de performances die je het meeste aanspreken. Het fijne is dat je door de blik van de makers en performers sommige werken van het museum precies weer voor het eerst ziet. Wij waren zot van de dans voor ‘Vier studies van de kop van een Moor’ van Rubens.

Voorstellingen 25.10 | 08.11 | 15.11 | 22.11 | 11.12

Deuren: 18:15 | Aanvang: 19:00*

*Alle performances worden gelijktijdig en doorlopend opgevoerd tijdens de avond. De laatste performances eindigen om 22:30; de deuren sluiten om 23:00.