Ga naar de inhoudLuister live op radioplus
Pompidou presenteert: Angel Vergara

Pompidou presenteert: Angel Vergara

Pompidou ging op bezoek bij de Spaans-Belgische kunstenaar Angel Vergara. In de KMSKB in Brussel loopt zijn tentoonstelling 'From Scene to scene'.

In de reeks Pompidou Presenteert worden niet-Nederlandstalige kunstenaars in beeld gebracht. Zoals de Spaans-Belgische kunstenaar Angel Vergara. 

In de Koninklijke Musea voor Schone Kunsten van België loopt zijn tentoonstelling 'From scene to scene'. Er worden vijf video-installaties getoond waarin Vergara video en schilderkunst combineert. ‘Geschilderde films’ als het ware, gebaseerd op vijf conferenties die Franse poëet Charles Baudelaire in 1864 gaf in Brussel.

Maar hoe vertaalt zich dat nu naar vijf grote geschilderde films?

Angel Vergara heeft er een indrukwekkend parcours opzitten met een bijzonder uiteenlopende praktijk. De werken in de tentoonstelling tonen een combinatie tussen bewegend beeld en schilderkunst, waarbij Vergara meesterlijk het hiaat tussen deze media uitdaagt.

De tentoonstelling From Scene to Scene werd reeds in 2017 tentoongesteld in de Koninklijke Musea voor Schone Kunsten van België. De vereniging De Vrienden van de Musea kocht de serie werken van de kunstenaar Angel Vergara en schonk ze aan de Koninklijke Musea voor Schone Kunsten van België. De werken worden momenteel opnieuw tentoongesteld.

Nog tot 19 februari 2020 te zien in de Patio van het museum.

Naar aanleiding van deze tentoonstelling verscheen ook de publicatie ‘From Scene to Scene’, een uitgave van MER. Paper Kunsthalle.

En hieronder kan u doorklikken naar de vorige afleveringen van 'Pompidou Presenteert'.