Ga naar de inhoudLuister live op radioplus
Pompidou presenteert: Revital Cohen & Tuur Van Balen

Pompidou presenteert: Revital Cohen & Tuur Van Balen

Het Londense kunstenaarsduo Revital Cohen & Tuur Van Balen maakt objecten, installaties en films. In hun werk vatten ze industriële productiesystemen op als culturele, sociale en politieke processen. Z33 in Hasselt presenteert hun eerste grote overzichtstentoonstelling. Klara nam een kijkje tijdens de opbouw ervan.

De Israëlische Revital Cohen en de Belgische Tuur Van Balen leerden elkaar kennen aan de Royal College of Art in Londen. Ze bleven samen in Londen wonen en ondertussen vormen ze al jarenlang een kunstenaarsduo.

Ze vestigen zich graag voor een langere periode op eerder gesloten locaties om specifieke productieprocessen te bestuderen: in Chinese fabrieken, een Japans vislaboratorium, een paardenziekenhuis en een Coltan-mijn in DR Congo. Regelmatig werken ze samen met bio-ethici, dierenkwekers of andere wetenschappers om de grens tussen het artificiële en het natuurlijke te onderzoeken.

De tentoonstelling 'Palms Palms Palms' in Z33, Huis voor Actuele kunst, Design en Architectuur, loopt tot en met 3 januari 2021.