Ga naar de inhoudLuister live op radioplus
Pompidou vrijdag 15 maart 2019: 20 jaar SMAK

Pompidou vrijdag 15 maart 2019: 20 jaar SMAK

Het S.M.A.K bestaat 20 jaar en viert dat met een presentatie van topstukken uit de eigen collectie. Pompidou is er live bij tijdens de opening, met een uitzending die uitzonderlijk twee uur duurt.

Het S.M.A.K. opende in mei 1999 de deuren met een boksmatch tussen bezieler Jan Hoet en kunstenaar Dennis Bellone. Ondertussen zijn we alweer twintig jaar verder. Om dat te vieren haalt het museum de komende maanden het beste uit de eigen collectie uit de kast: klassiekers, recente aanwinsten en kunstwerken die deel uitmaakten van legendarische tentoonstellingen.

Chantal Pattyn blikt terug op de voorbije jaren met directeur Philippe Van Cauteren en met trouwe medewerker Dirk Pauwels. Ook Koen Brams brengt de geschiedenis van het museum in kaart. Maar samen werpen ze ook een blik op de toekomst, en die speelt zich mogelijk af in een nieuw gebouw.

Kunstenaars Berlinde De Bruyckere, Tatjana Gerhardt, Richard Venlet en Artur Barrio vertellen over hun samenwerking met het museum. Theatermaakster Clara Van den Broeck strijkt binnenkort met Skagen neer in het S.M.A.K. Hun nieuwe voorstelling 'Till it's over' speelt zich af in een decor van de Amerikaanse kunstenaar Richard Jackson, die ooit een legendarische tentoonstelling in het museum maakte.

Tenslotte komt ook de bezoeker aan het woord. Bie Hinnekint organiseert rondleidingen voor mensen met dementie in het museum.

Volgt u Pompidou al via Facebook en Instagram?

Klik hier en bekijk wat Pompidou te bieden heeft op Facebook
Klik hier en bekijk wat Pompidou te bieden heeft op Instagram

Download de podcast

Deze aflevering is tot 2 weken na de uitzending herbeluisterbaar via de Klara-app én is ook beschikbaar als podcast. Op die manier kan u uitzendingen ook downloaden en bewaren voor later.

De podcasts van Pompidou kan u vinden via Apple Podcasts, iTunes, Google Podcasts en via RSS in zo ongeveer alle andere toepassingen.

Of u kan deze aflevering ook via de audiospeler hieronder beluisteren of zeer eenvoudig downloaden via een druk op de 'klik hier'-tekst onderaan de audiospeler.


Podcast Pompidou - vrijdag 15 maart 2019
Klik hier om dit audiobestand te downloaden