Ga naar de inhoudLuister live op radioplus
Bekijk het interview met Renaud Capuçon

Bekijk het interview met Renaud Capuçon

De Franse violist Renaud Capuçon is een echte ster onder de violisten van vandaag. Al jaren speelt hij samen met z’n broer, cellist Gautier, kamermuziek. En tegelijk is hij een gevierde solist. Hij kwam in de week van 9 september 2018 langs bij Maestro en een samenvatting van het interview met hem kan u op deze pagina bekijken.

Renaud Capuçon speelt concerten met Brussels Philharmonic en brengt in oktober een nieuwe cd uit met thema's uit bekende films.

De violist kwam in Maestro praten over zijn concerten en plannen. In Espresso en Maestro maakte u ook in avant-première kennis met zijn nieuwe cd 'Cinema'. De release van dat album is voorzien op 12 oktober 2018, maar u kan het in een aantal webwinkels nu alvast bestellen. En op woensdag 12 september 2018 bracht Klara Live de rechtstreekse uitzending vanuit Flagey met violist Renaud Capuçon, pianist Denis Kozhukhin en cellist Edgar Moreau.

Bovenaan deze pagina kan u alvast genieten van het thema van Schindler's List. Deze uitvoering van Renaud Capuçon samen met het Brussels Philharmonic en dirigent Stéphane Denève, is alvast te beluisteren als voorproefje van het komende album.