Ga naar de inhoudLuister live op radioplus
Bepaal mee wie de eindwinnaar wordt van 'Speel het hard 2019’

Bepaal mee wie de eindwinnaar wordt van 'Speel het hard 2019’

Na Hanne Dauwe vorig jaar, zijn de winnaars van de tweede editie van ‘Speel het Hard’ op zaterdag 23 maart 2019 bekend gemaakt door Thomas Vanderveken. Er waren nog tien finalisten in de running voor de hoofdprijs: met Brussels Philharmonic optreden in De Bijloke.

Een jury met vertegenwoordigers van Canvas, Klara, het DKO, Brussels Phiharmonic en De Bijloke had één opdracht: drie winnaars kiezen uit de tien finalisten, door Canvas en het DKO geselecteerd uit meer dan honderd inzendingen.

De drie winnaars van ‘Speel het Hard 2019’:

Lieve Wouters (fluit) – Concerto, Jacques Ibert
Roosmarij Clercx/Jozefien Vanherpe (viool/cello) – Dubbelconcert, Johannes Brahms
Philippe Sysmans (piano) – Concerto n°3, Sergej Rachmaninov

Slotconcert

Op zaterdag 14 april treden de drie winnaars opnieuw op voor een jury, en die zal bestaan uit alle mensen in de zaal. De eindwinnaar van ‘Speel het Hard’ wordt gekozen door het publiek.

De jury had het zodanig moeilijk met het vinden van een consensus, dat er tijdens de deliberatie nog een nieuwe prijs werd bedacht, een aanmoedigingsprijs voor de twee jongste deelnemers aan ‘Speel het Hard’:

Yelin Wangzhang (piano) – Concerto n° 1, Joseph Haydn
Marjolein Acke (zang) – Exsultate, Jubilate, W.A. Mozart

Ook Yelin en Marjolein zullen op 14 april in actie komen in De Bijloke, begeleid door Brussels Philharmonic. Tickets voor de avond zijn te koop via de website van de Bijloke: www.bijloke.be