Ga naar de inhoudLuister live op radioplus
Strijkersduo eert Avicii op Tomorrowland

Strijkersduo eert Avicii op Tomorrowland

Het eerste weekend van Tomorrowland zit erop. Er kwamen 200.000 danceliefhebbers naar De Schorre in Boom. De muziekstijl bij Klara wijkt lichtjes af van wat daar gedraaid wordt, maar we willen u deze video van onze collega's van Studio Brussel niet onthouden.

Zij brachten op vrijdag een eerbetoon aan de Zweedse dj en producer Tim Berling, beter bekend als Avicii. De Zweedse held die Tomorrowland zo vaak betoverde, werd geĆ«rd door het strijkersduo Tine en Beatrijs met hun versie van ā€˜Wake Me Upā€™... Zij brachten het nummer op de Arne Quinze-brug. Op die plek staat ook een gedenkteken in de vorm van een groot hart voor de dj.

De dj stierf in april van dit jaar onverwacht. Hij werd 28 jaar.Ā 

Hebeluister Tomorrowland Classic

Drie jaar geleden waren een aantal Tomorrowland-dj's te gast op... Klara. Want klassieke en dancemuziek hebben meer met mekaar dan je zou denken. Veel klassieke componisten hebben de top-dj's van vandaag beĆÆnvloed. Tomorrowland zelf haalde drie jaar geleden zelfs het Nationaal Orkest van BelgiĆ« in huis. Vijf avonden op een rij liet Klara topdj's aan het woord die hun eigen werk met klassieke muziek larderen. Het resultaat was: Tomorrowland Classic, met Martin Solveig, Dimitri Vegas, Dave Clarke, Regi en dj Von Rosenthal de la Vegaz.

En die vijf afleveringen zijn nu, in de aanloop naar het tweede weekend van Tomorrowland 2018, opnieuw integraal te herbeluisteren. Onder de video kan u de verschillende afleveringen herbeluisteren.

Tomorrowland Classic - Dj Von Rosenthal de la Vegaz
Tomorrowland Classic - Regi
Tomorrowland Classic - Martin Solveig
Tomorrowland Classic - Dave Clarke
Tomorrowland Classic - Dimitri Vegas