Ga naar de inhoudLuister live op radioplus
Win duotickets voor The Upside Down Man (The Son Of The Road) in de Beursschouwburg

Win duotickets voor The Upside Down Man (The Son Of The Road) in de Beursschouwburg

Op vrijdag 26 en zaterdag 27 april 2019 kan u in de Beursschouwburg in Brussel gaan kijken naar 'The Upside Down Man (The Son Of The Road)' van de Tunesische performer en danser Mohamed Toukabri. En wij mogen duotickets weggeven voor zaterdag 27 april 2019.

Hij werkt al geruime tijd samen met kunstenaars als Anne Teresa De Keersmaeker, Sidi Larbi Cherkaoui, Grace Ellen Barkey en Jan Lauwers. Met The Upside Down Man (The son of the road) maakt hij zijn eerste solo-creatie.

In deze dansvoorstelling beweegt Mohamed Toukabri heen en weer tussen verleden en heden, tussen twee landen, twee culturen en twee tradities, tussen kunstdisciplines en danstalen. Hij gebruikt zijn persoonlijk verhaal als een hulpmiddel om te spreken over identiteitsgevoel en perceptie in onze samenleving.

Mohamed Toukabri onderzoekt het concept van 'tussenruimte' en confronteert het publiek met deze mysterieuze en filosofische zone, ergens tussen een verwesterde moslimachtergrond in Tunis en het wereldburgerschap dat Europese hedendaagse dans hem biedt. Hij maakt de link met het hedendaagse Afrofuturisme, dat historische gebeurtenissen opnieuw onderzoekt om een ander licht te werpen op actuele dilemma’s. Via een constant spel tussen dans, video, tekst en geluid heeft hij het over thema’s als identiteit, shock, verandering en de eeuwige ontdekkingskracht.

“In The Upside Down Man heb ik gekozen voor het autobiografische omdat ik geïnteresseerd ben in wat uniek en persoonlijk is, in het feit dat niemand anders mijn verhaal kan vertellen, omdat niemand anders de wereld door mijn ogen ziet. Net omwille van die uniciteit heeft elk mens zijn plek in de wereld. Terwijl we vaak geneigd zijn om te veralgemenen, labels te plakken of voor kant-en-klare pakketjes te gaan, wil ik tonen dat ik niet één verhaal ben: ik ben vele verhalen.” - Mohamed Toukabri

“For it is often the way we look at other people that imprisons them within their own narrowest allegiances. And it is also the way we look at them that may set them free.” - Amin Maalouf

Meer informatie via beursschouwburg.be

Klik hier voor meer video's van Mohamed Toukabri

Wedstrijd

Klik hieronder op 'neem deel' en door een juist antwoord te geven op de wedstrijdvraag maakt u kans op een duoticket.

Gelieve alleen deel te nemen als u op zaterdag 27 april 2019 om 20.30 uur in Brussel kan geraken.

U kan meespelen tot dinsdagavond 16 april 2019 om middernacht.

De winnaars worden persoonlijk verwittigd.