Ga naar de inhoudLuister live op radioplus
Van Eyck komt volgend jaar naar Gent - en er zijn nu al kaarten te koop!

Van Eyck komt volgend jaar naar Gent - en er zijn nu al kaarten te koop!

De tentoonstelling in het Museum voor Schone Kunsten in Gent heet voluit "Van Eyck, een optische revolutie". De helft van de zowat 20 bekende Van Eycks komen van overal ter wereld naar Gent en gaan in dialoog met 80 bruiklenen van tijdgenoten, en niet van de minste. Nu al kunnen binnen- en buitenlandse kunstliefhebbers hun ticket kopen voor deze unieke gebeurtenis.

Het MSKGent wil niet minder dan een een nieuw licht werpen op de erfenis en het oeuvre van de grote Vlaamse Primitief. Hij bracht een ware optische revolutie teweeg in hoe hij de werkelijkheid toonde. De tentoonstelling kadert in het initiatief "OMG! Van Eyck was here" volgend jaar in Gent.

Centraal in de tentoonstelling komen de gerestaureerde buitenluiken van "Het Lam Gods". Jan van Eyck (1390-1441) was de hofschilder van Filips de Goede. Met zijn weergaloze techniek en grensverleggende vernieuwingen stak hij boven zijn tijdgenoten uit. Meer informatie vindt u hier. En een ticket kopen kan nu al via VanEyck2020.

Trouwens, misschien heeft ook wel geboeid zitten kijken naar de fictieserie The Handmaid’s Tale, de veel bejubelde Amerikaanse reeks naar het gelijknamige boek van Margaret Atwood. Zonder te vervallen in promoslogans mogen we wel stellen dat dit een topserie is, die in het Trumpiaanse Amerika méér dan relevant is. Waarop inspireerden de designers van de serie zich? Vermeer, Van Eyck en zo veel meer... Onze collega's van Canvas hebben er aandacht aan besteed in de Canvas Curiosa-video die u bovenaan kan bekijken.

Bron: Lucas Vanclooster via vrtNWS