Ga naar de inhoudLuister live op radioplus
Download aflevering 1 van 'Een Italiaanse reis' als podcast

Download aflevering 1 van 'Een Italiaanse reis' als podcast

Rond 1700 reisde een vioolbouwer uit de Allgäu naar Italië. Zijn naam kennen we niet, wel is een van zijn instrumenten bewaard gebleven: een viool, ontworpen volgens de Zuid-Duitse traditie en vermoedelijk in Venetië vervaardigd. Ruim drie eeuwen later kwam deze viool in handen van Philipp Blom.

In 'Een Italiaanse reis' vertelt Blom het verhaal van dit bijzondere instrument. De viool heeft een route afgelegd waarlangs al meer dan driehonderd jaar mensen, goederen en kennis door Europa reizen. Katelijne Boon en Philipp Blom leggen dezelfde route af.

Het is een geschiedenis van vakmanschap en arbeidsmigratie, van houtsoorten en de definitie van klank, en van Venetië als de hoofdstad van de achttiende-eeuwse muziek. De zoektocht naar een onbekende vioolbouwer vertelt het verhaal van een heel tijdperk, dat in veel opzichten helemaal niet zo veel van onze tijd blijkt te verschillen.

Vanaf 5 mei 2019, 4 zondagen lang, telkens van 18 tot 20 uur op Klara, klara.be, de Klara-app én als podcast.

We brengen hier op de Klara-website ook elke week extra videomateriaal bij deze reeks. Die video's bundelen we trouwens ook op het Klara-kanaal van VRT NU

Podcast

U kan de podcastversie van 'Een Italiaanse reis' vinden via Apple Podcasts, iTunes, Google Podcasts, Spotify, Soundcloud en uiteraard ook via RSS. En u kan de afleveringen ook hieronder via de audiospelers downloaden.

Podcast Een Italiaanse Reis - Aflevering 1
Klik hier om dit audiobestand te downloaden
Podcast Een Italiaanse Reis - Aflevering 2