Ga naar de inhoudLuister live op radioplus
Van A tot Z met Luc Tuymans

Van A tot Z met Luc Tuymans

Trailer Van A tot Z: Luc Tuymans

Radiomaker en Klara-nethoofd Chantal Pattyn legt beeldend kunstenaar Luc Tuymans zesentwintig woorden voor tijdens een meer dan vijf uur durend gesprek. Van A tot Z. Van Antwerpen tot zee, van discipline tot liefde, van integriteit tot ijdelheid. Op VRT NU.

Slow television slaat aan. Van A tot Z op VRT NU neemt ongegeneerd de tijd. De eerdere marathongesprekken – sommige van meer dan zes uur – met Dirk De Wachter, Connie Palmen, Stefan Hertmans, Johan Braeckman, Edel Maex en Piet Hoebeke – houden de kijkers in de ban. Het is slow television op zijn traagst.
Nu straks een grote solotentoonstelling met het werk van Luc Tuymans opent in het Palazzo Grassi in Venetië, bracht Chantal Pattyn enkele uren door in het gezelschap van de kunstenaar. Want er stonden 26 onderwerpen op de agenda.

Van A tot Z.

Van Antwerpen tot zee, van discipline tot liefde, van integriteit tot ijdelheid. Wat roepen die woorden op?

Zesentwintig woorden, vijf uur lang. Eén man en één vrouw zonder klok, en met alle tijd. Ver weg van het dagelijkse quotjeskakken en de soundbite-industrie, waar tien seconden al een eeuwigheid lijkt. Vanaf nu te bekijken op VRT NU

Van A tot Z is een initiatief van Klara en VRT NU.

© Tom Keymeulen
Chantal Pattyn loopt het alfabet af met beeldend kunstenaar Luc Tuymans