Ga naar de inhoudLuister live op radioplus
VIDEO: Sander geeft les over klassieke muziek in Iedereen Klassiek On Tour

VIDEO: Sander geeft les over klassieke muziek in Iedereen Klassiek On Tour

Toen het nog kon, trok Sander De Keere met een show over klassieke muziek naar de middelbare school met Iedereen Klassiek On Tour. Goed nieuws: dit najaar is de show digitaal beschikbaar voor iedereen!

Wat hebben TikTok en Youtube met klassieke muziek te maken? Meer dan je denkt. Dat bewijst Klara-presentator Sander De Keere in een gloednieuwe show: Iedereen Klassiek On Tour. 

Want is Billie Eilish niet even opvallend als Antonio Vivaldi? Zingt Bach niet even veel zijn eigen naam in zijn muziek als Jason Derulo? En is het tourschema van Taylor Swift en Shawn Mendes niet even druk als dat van Sergei Rachmaninov

In een show van één lesuur overtuigt Sander dat de leefwereld van leerlingen veel gelijkenissen toont met die van componisten. Wat je er nu op YouTube tussen Acid en Cemi gebeurt, was 250 jaar geleden ook al het geval, tussen de klassieke componisten Wolfgang Amadeus Mozart en Antonio Salieri.

Voor Sander De Keere klopt het hart van klassieke muziek nog steeds. 

 

Componisten waren de influencers van hun tijd. Alleen deden ze dat niet met TikTok, Instagram of YouTube, maar puur met muziek.
Sander De Keere

In het kader van 20 jaar Klara verschijnt dit najaar een digitale versie van Iedereen Klassiek On Tour. Daarmee maakt de titel van de show meteen zijn belofte waar: klassieke muziek voor iedereen! Geen reden om niet te kijken! 

Ontdek in tussentijd het YouTube-kanaal van Iedereen Klassiek