Ga naar de inhoudLuister live op radioplus
Vlog Sander: Met een bus vol van Beethovens naar de geboortestad van Ludwig van Beethoven!

Vlog Sander: Met een bus vol van Beethovens naar de geboortestad van Ludwig van Beethoven!

Met een bus vol mensen die 'van Beethoven' heten, trok Klara-presentator Sander De Keere naar Bonn, de geboortestad van hun ver familielid Ludwig van Beethoven.

In aanloop naar de viering van de 250ste verjaardag van de geboorte van Ludwig Van Beethoven in 2020, werden op zaterdag 25 mei 2019 de 'van Beethovens' verwacht in Bonn op uitnodiging van de vereniging Bürger für Beethoven, met voorzitter Stephan Eisel.
De groep bestaat uit 86 personen, waarvan er 49 de naam 'van Beethoven' dragen. Met de hulp van de Beethoven-expert Jan Caeyers en Walter Sluydts - die een hele stamboom uittekende -  werden zoveel mogelijk van Beethovens bij elkaar gebracht voor een onvergetelijke dag in de geboortestad van Ludwig van Beethoven.

Onderdeel van de dagplanning was een bezoek aan de Schlosskirche van de universiteit (waar Beethoven nog op het orgel heeft gespeeld), een bezoek aan de Münsterplatz voor de 700 Beethoven-beeldjes van Ode an die Freude van kunstenaar Prof. Ottmar Hörl en een ontvangst in het Alten Rathaus op de markt (met heerlijke Beethoven-bonbons) 

Meer informatie over de plannen in Bonn voor Beethoven 2020 via www.bthvn2020.de
Of word lid van de vereniging 'Bürger für Beethoven' via www.buergerfuerbeethoven.de

Herbeluister hieronder het gesprek van Sander De Keere met Olav Grondelaers, tijdens Music Matters (zaterdag 25 mei).

25/5 Sander De Keere