Ga naar de inhoudLuister live op radioplus
'Vrijdag' 15 november 2019 met Marc Van de Looverbosch

'Vrijdag' 15 november 2019 met Marc Van de Looverbosch

Politiek journalist Marc Van de Looverbosch volgt voor de VRT al jarenlang de gebeurtenissen in de Wetstraat. Binnenkort volgt er een tweede seizoen van zijn Canvas-reeks 'De wissel van de macht'. Hij blijft gefascineerd kijken en analyseren, want volgens hem 'overtreft de Belgische politiek elke fictie'.

Marc Van de Looverbosch heeft zichzelf beloofd om te stoppen als Wetstraat watcher zodra cynisme de kop opsteekt. Tot nu toe is dat niet het geval. Hoe kijkt hij vanuit de Belgische politiek naar de gebeurtenissen in de rest van de wereld? Ziet hij vele gelijkenissen tussen hier en elders? En wat met de berichtgeving van zijn collega's? 

Vanaf maandag 18 november start op Canvas een 2de seizoen van 'De wissel van de macht', over de kantelmomenten in de recente Belgische politiek. Hij reconstrueert opnieuw een aantal ingrijpende politieke evoluties van de afgelopen 20 jaar. Van de Looverbosch praatte met 20 toppolitici. 

  • Vrijdag met Marc Van de Looverbosch, op vrijdag 15 november 2019 van 17.00 tot 18.00 uur via Klara, klara.be en de Klara-app.

 

Vrijdag - podcast - 'Vrijdag' met 'Marc Van de Looverbosch'
Klik hier om dit audiobestand te downloaden