Ga naar de inhoudLuister live op radioplus
📲 'Vrijdag' 29 november 2019 met Ingrid De Jonghe

📲 'Vrijdag' 29 november 2019 met Ingrid De Jonghe

Jeugdadvocaat Ingrid De Jonghe richtte negen jaar geleden TEJO op, een laagdrempelig centrum voor jongeren met psychische problemen; en werd zelf ook jeugdtherapeut. Uit noodzaak, omdat er voor die jongeren geen opvang was. Ze kreeg er onlangs de prestigieuze opvoedingsprijs Filson Steers Mariman voor, en de barones-titel. 'Er woedt geen oorlog,' zegt ze, 'en toch leven we in een angstige, gespannen samenleving.' U kan de integrale uitzending ondertussen als podcast downloaden.

Sinds ze op haar 17de vrijwilligerswerk deed met kansarme jongeren in een buurthuis in Antwerpen, heeft de problematiek van jongeren haar niet meer losgelaten. Haar motto heeft ze van wijlen Stéphane Hessels: Neem het niet! De Jonghe handelde ernaar. Er zijn intussen 14 TEJO-huizen in Vlaanderen en 1 in Nederland. 8 Op de 10 jongeren kunnen na de therapie bij TEJO de draad weer opnemen. 

De jury van de Opvoedingsprijs formuleert het zo : 'Het valt op hoe ze blijft zoeken naar vernieuwende, hoopvolle inzichten voor de jonge generaties.'

Hoe kijkt Ingrid De Jonghe vanuit die positie naar de berichtgeving? Wat bleef haar bij? Wat miste ze? 

Bovenaan deze pagina kan u een reportage over TEJO bekijken die werd uitgezonden op 16/03/2015 in TerZake op Canvas.

  • Vrijdag met Ingrid De Jonghe, op vrijdag 29 november 2019, van 17 tot 18 uur op Klara, klara.be en de Klara-app.
Vrijdag - podcast - 'Vrijdag' met 'Ingrid De Jonghe'
Klik hier om dit audiobestand te downloaden