Ga naar de inhoudLuister live op radioplus
Waarom Einstein on the Beach een minimaal hoogtepunt was

Waarom Einstein on the Beach een minimaal hoogtepunt was

Na het succesvolle eerste seizoen van 'Iedereen Klassiek' op YouTube, is Klara gestart met een tweede reeks minidocumentaires over klassieke muziek. In 10 nieuwe afleveringen én een nieuw decor vertelt Klara-presentator Sander De Keere opnieuw over geniale componisten, inspirerende stukken en straffe verhalen uit de klassieke muziek. En in deze derde aflevering gaat het over Einstein on the Beach van Philip Glass.

Dat is een opera uit 1976 die we kunnen beschouwen als het hoogtepunt van de minimal music. Maar waarom? Sander De Keere legt het haarfijn uit in de 3de aflevering van het nieuwe seizoen van Iederaan Klassiek;

Bekijk deze aflevering hierboven. En klik hier om alle andere afleveringen te bekijken op het YouTube-kanaal 'Iedereen Klassiek'.

Iedereen Klassiek met Sander De Keere is te bekijken op YouTube en VRT.NU. Klara maakt de filmpjes in samenwerking met Concertgebouw Brugge, De Munt, OpenVRT, de community voor jong digitaal mediatalent, en Creative Lab, het interne digitale agency van de VRT.