Ga naar de inhoudLuister live op radioplus
Win duotickets voor de voorstelling 'Amor'

Win duotickets voor de voorstelling 'Amor'

Na het overdonderd succes van een digitale ‘nanodans’ in Kiss & Cry en Cold Blood gaat het koppel Jaco Van Dormael en Michèle Anne De Mey voort op zijn elan door te experimenteren met een nieuwe toneeltaal in Amor. Speel mee met onze wedstrijd en win duotickets voor de voorstelling van dinsdag 1 oktober 2019 tijdens Gent Festival van Vlaanderen.

Amor is een dans in het schimmenrijk tussen leven en dood. Insteek van deze spraakmakende voorstelling is een bijna-doodervaring van choreografe en danseres Michèle Anne De Mey, na een thermo-shock in Canada. In een poging die ingrijpende gebeurtenis opnieuw op te roepen, verdwaalt De Mey haast in een comateus visioen waarin ze de liefde aantreft als het ultieme tegengif voor de dood.

In haar psychologische odyssee krijgt ze hulp van cineast Jaco Van Dormael , die de toeschouwers in het gebeuren betrekt door visuele associaties op hen af te vuren. Ook de muziek vervult die vervoerende rol: normaal wordt de muziek bij Amor afgespeeld van een bandopname. Tijdens Gent Festival brengt het barokensemble BachPlus een aantal werken van onder meer Purcell, Vivaldi en Biber live en flirt daarbij vervaarlijk met de dunne grens tussen rede en emotie. Zo wordt de scene van Opera Gent het symbolische strijdtoneel van wetenschap en mystiek, van dans en muziek, van leven en dood.

Klik hier voor meer informatie

Wedstrijd

U maakt kans om een duoticket te winnen voor deze voorstelling op dinsdag 1 oktober 2019 om 20.30 uur in Opera Gent

Klik hieronder op 'neem deel' en vul het wedstrijdformulier in.

Meespelen kan tot zondagavond 29 september 2019 om middernacht. En de winnaars worden persoonlijk verwittigd.