Ga naar de inhoudLuister live op radioplus
Beluister de podcast 'Wonderlust'

Beluister de podcast 'Wonderlust'

De kunst van een mooi leven. Pat Donnez gaat in de podcast-reeks 'Wonderlust' in gesprek met Jean Paul Van Bendegem & Caroline Pauwels. Dit is een podcast van de VUB in samenwerking met Klara.

Je kunt honderden redenen verzinnen om witheet van woede en verontwaardiging overhoop te liggen met de wereld. Elke dag. Wie bedenkt het om als president van de grootste democratie van de wereld elke dag gemiddeld vijftien onwaarheden of leugens uit zijn tweets te schudden en daar nog mee weg te komen ook.

Naast de verontwaardiging is er ook zoiets als haar – schromelijk verwaarloosde – tweelingzusje, de verwondering. Als Wonderlust al een verborgen ambitie koestert, dan is het om je aan te raken met die ene brandende begeerte: verontwaardig je, jawel, maar vooral, verwonder je.

In de podcast 'Wonderlust' brengen Jean Paul Van Bendegem, Caroline Pauwels en Pat Donnez spelregels aan voor een mooier leven. Leef het leven in het volle besef van de eindigheid, koop altijd dure schoenen in de uitverkoop en neem nooit een paraplu mee, ook en zeker niet als het regent.

Meer inspiratie en gespreksstof vindt u in het gelijknamige boek. 'Wonderlust. De kunst van een mooi leven - de neerslag van de gesprekken tussen Pat Donnez, Jean Paul Van Bendegem en Caroline Pauwels' - bij VUBPRESS.

Bovenaan deze pagina kan u een gesprek bekijken met Caroline Pauwels in De Zevende Dag van 20 oktober 2019.

Dit jaar pikt Theater Aan Zee het thema opnieuw op, met 'Ode aan de verwondering'. Klik hier voor meer info.

Beluister alle afleveringen hieronder of in de Klara-app!