Ga naar de inhoudLuister live op radioplus
Herbeluister aflevering 2 van 'Bauhaus'

Herbeluister aflevering 2 van 'Bauhaus'

In de Duitse stad Stuttgart, op de heuvels van de Weissenhofsite, toont een cru van internationale architecten in 1927 hoe de moderne woning er van binnen en van buiten uit kan zien. Een paar jaar eerder heeft Marcel Breuer in de school van Dessau zijn beroemde buismeubelfauteuil ontworpen.

Op dat moment keert Henri Van de Velde via Nederland naar België terug om er in Brussel een Belgisch Bauhaus op te richten. Deel II van de radiodocumentaire 'Bauhaus' wordt verteld door Gerry Vervoort, Mienke Simon Thomas, Andreas Pinczewski, Regina Bittner, Anja Krämer, Werner Adriaenssens, Vincent Van Duysen, Veronique Boone en Leo Van Broeck.

Video: Bauhaus - Barcelona Chair

Koninklijk zitten. Dat is wat architect Mies Van der Rohe en zijn partner Lilly Reich voor ogen hadden toen ze deze stoel ontworpen voor het Barcelona paviljoen op de wereldtentoonstelling in 1929. Gerry Vervoort van Dierbaar Design kent deze meubels van binnen uit. Door zijn vingers zie je een andere geschiedenis van het Bauhausontwerp. Bekijk deze video bovenaan deze pagina.

PODCAST BAUHAUS II (JAN 2021)
Klik hier om dit audiobestand te downloaden