Ga naar de inhoudLuister live op radioplus
Vijf mooie concertavonden in Klara Live, met o.a. rechtstreeks Het Symfonieorkest Vlaanderen

Vijf mooie concertavonden in Klara Live, met o.a. rechtstreeks Het Symfonieorkest VlaanderenKlassieke muziek

In de week van 21 januari 2019 mag u rekenen op vijf mooie concertavonden in Klara Live. Op donderdag 24 januari kan u vanaf 20.00 uur rechtstreeks luisteren naar Het Symfonieorkest Vlaanderen onder leiding van Daniel Blendulf vanuit de grote zaal van Concertgebouw Brugge.
Javier Perianes

Javier Perianes

Maandag 21 januari

Op 18 november vorig jaar opende het Roemeens Nationaal Radio-orkest het Internationaal Festival van Radio-Orkesten. Veel Frans repertoire op het programma: Ravels Pavane pour une infante défunte, de suite Daphnis et Chloé Javier en Javier Perianes was solist in zijn mooie concerto in G voor piano en orkest. Van Claude Debussy was er de Prélude à l’après-midi d’un faune. Het orkest werd in goede banen geleid door dirigent Jean-Claude Casadesus.

Dinsdag 22 januari

Op 22 juni vorig jaar sloegen vier heerlijke solisten de armen in elkaar op het SOLsberg Festival in Zwitserland: Daishin Kahimoto (viool), Gilad Karni (altviool), Sol Gabetta (cello) en Nelson Goerner (piano) speelden werk van Mozart, Schumann en Fauré

Woensdag 23 januari

Alessandro Scarlatti was een exponent van de Napolitaanse school en leverde een belangrijke bijdrage met zo'n 150 opera's. Dat dirigent Ottavio Dantone een religieus werk op de planken brengt van een operahuis is dus niet zo gek want die opera-ervaring schemert ook in diens Stabat Mater door. Scarlatti kreeg de compositieopdracht van de Napelse 'Cavalieri della Virgine dei Dolori' orde, die jaarlijks een werk voor de vastentijd bestelde. Het jaar nadien ging de opdracht trouwens naar Giovanni Battista Pergolesi ... De stemmen van Ana Quintans - een Portugese die nog aan de Operastudio in Gent studeerde - en de Duitse alt Wiebke Lehmkuhl versmelten hemels samen. Een concert met het Scintilla Orchestra o.l.v. Ottavio Dantone vanuit de opera van Zürich.
Opname 2 juli 2018 opera Zürich

Donderdag 24 januari

Het Symfonieorkest Vlaanderen onder leiding van Daniel Blendulf concerteert vanavond in de grote zaal van Concertgebouw Brugge. Klara is ter plaatse en zendt het concert rechtstreeks uit, vanaf 20u.
Een exclusief Russisch programma, met de Polovtiaanse dansen en de 2de symfonie van Borodin, en met het vioolconcerto van Tsjaikofsky. Josef Spacek, finalist van de Elisabeth Wedstrijd in 2012, neemt de solopartij waar.

Vrijdag 25 januari

De Bijloke organiseerde onlangs het ‘Fröhlicher Franz’ Schubertfestival. Het pianoduo Lucas Blondeel – Nicolas Callot maakte er een bloemlezing uit het enorme repertoire dat Schubert schreef voor piano vierhandig. Schubert was een gezelschapsmens, die musiceerde met vrienden op de bekende Schubertiades. Maar hij schreef ook stukken voor de salons van de burgerij en voor zijn leerlingen, in het bijzonder voor de adellijke Karoline, zijn hartstochtelijke maar onbereikbare liefde. Naast vrolijke marsen en variaties hoort u de sublieme Fantasie in f, waarvan de weemoed afspat. Want vreugde en melancholie zijn bij Schubert op onnavolgbare wijze vervlochten .
Opgenomen in De Bijloke op 30 november 2018.

Klara Live, op maandag 21, dinsdag 22, woensdag 23 en vrijdag 25 januari 2019, telkens van 20 tot 22 uur op Klara, klara.be en de Klara-app.
Klara Live, rechtstreeks vanuit het Concertgebouw Brugge met het Symfonieorkest Vlaanderen onder leiding van Daniel Blendulf, op donderdag 24 januari 2019, van 20 uur tot 22 uur op Klara, klara.be en de Klara-app.

Klara Live

Klara's dagelijkse concertmoment, met eigen opnamen van binnenlandse concerten en een uitgelezen selectie uit het indrukwekkende Europese concertaanbod.

Presentatie: Nicole Van Opstal / Lut Van der Eycken / Sylvia Broeckaert/ Lies Steppe

Samenstelling: Birgit van Cleemput / Els T’ Seyen / Felicia Bockstael / Renate Weytjens / Sylvia Broeckaert / Marc Vandemoortele

Contact: via de reageerknop in de Klara-app of via klaralive@klara.be

Van maandag tot en met zaterdag. Op weekdagen in principe van 20 tot 22 uur, en op zaterdag van 20 uur tot middernacht op Klara, klara.be en de Klara-app. Omwille van rechtstreekse uitzendingen die vroeger of later kunnen beginnen of omwille van andere elementen, kunnen deze uren soms wijzigen. Hou dus zeker onze site en nieuwsbrief in de gaten voor alle details.

Nadien is de uitzending nog 2 weken lang te herbeluisteren via de site en de app.