Ga naar de inhoudLuister live op radioplus
Vijftig jaar geleden overleed John Coltrane

Vijftig jaar geleden overleed John ColtraneJazz

Vandaag is het precies vijftig jaar geleden dat saxofonist John Coltrane op 41-jarige leeftijd overleed. Coltrane leefde voluit voor zijn muziek en werd gedreven door perfectionisme. Zijn virtuositeit verleende hem de bijnaam Heavy Weight Champion.
Foto van John Coltrane

John Coltrane. Foto (c) Lee Friedlander

In 1959, het wonderjaar in de jazz, nam Coltrane het legendarische album Giant Steps op, waarop hij zijn al even legendarische en razendsnelle ‘Coltrane changes’ etaleerde, met Tommy Flanagan, Paul Chambers en Art Taylor als de andere leden van zijn Quartet. 

All that jazz

In All That Jazz laten we iedere dag tussen elf en middernacht de muziek spreken en vertoeven we in het gezelschap van de meest legendarische jazzhelden. U krijgt de beste momenten uit hun carrière aangevuld met schitterende liveopnames. Leun achterover en laat u onderdompelen in de broeierige, nachtelijke sferen van een echte jazzclub.
De hele zomer lang, van maandag tot en met vrijdag om 23 uur.

De tijdslijn die we vorig jaar gemaakt hebben rond 100 jaar jazz, kan u nog steeds bekijken via 100jaarjazz.klara.be. En nog een aanrader: volg de afspeellijst van '100 jaar jazz' op Spotify

Presentatie: -

Samenstelling: Joris Preckler

Contact: via de reageerknop in de Klara-app of via jazz@klara.be

Elke weekdag, telkens van 23 uur tot middernacht op Klara, klara.be en de Klara-app.
Nadien zijn de uitzendingen nog 1 week lang te herbeluisteren via de site en de app.