Ga naar de inhoudLuister live op radioplus
Violist Théotime Langlois de Swarte excelleert in concerti van Leclair, Vivaldi en Locatelli

Violist Théotime Langlois de Swarte excelleert in concerti van Leclair, Vivaldi en LocatelliKlassieke muziek, CD

© Harmonia Mundi

Leclair, Vivaldi, Locatelli. Violin Concertos

Wie?

Twintiger Théotime Langlois de Swarte heeft al een indrukwekkend parcours afgelegd in de wereld van de barokmuziek. Dat mag blijken uit zijn fraaie discografie. Zo zijn er de prachtige opnames met het ensemble Le Consort en Eva Zaïcik, en de schitterende cd's The Mad Lover met luitist Thomas Dunford en Générations met William Christie aan het klavecimbel. 

Wat?

Op zijn nieuwste cd selecteert Langlois de Swarte concerti van enkele coryfeeën van de Italiaans-Franse barok. Antonio Vivaldi, Jean-Marie Leclair en Pietro Antonio Locatelli zijn alledrie op een of andere manier aan elkaar te linken en hebben bovendien hun verbluffende vioolspel en virtuoze composities gemeen. 
 

Waarom moet je dit horen?


Théotime Langlois de Swarte is - nu al - een groot virtuoos. Hij speelt schijnbaar moeiteloos, laat de viool zingen en is ook technisch sterk. Het ensemble Les Ombres laat zich niet overklassen, maar gaat gedreven in dialoog met de solist. Het geheel klinkt fris en puur, met een violist die heel onbevangen speelt - soms bijna improviserend. Onweerstaanbaar.

- Els Van Hoof

Praktisch?

Titel: Leclair, Vivaldi, Locatelli. Violin Concertos

Uitvoerders: Théotime Langlois de Swarte (violist) - Les Ombres

Label: Harmonia Mundi

Catalogusnummer: HMM-902649