Ga naar de inhoudLuister live op radioplus
Violiste Rosanne Philippens in Music Matters

Violiste Rosanne Philippens in Music MattersBlijf verwonderd!

De Nederlandse violiste Rosanne Philippens bracht onlangs haar zesde cd uit: muziek van Haydn en Stravinsky. Volgende week vertolkt ze meermaals het Korngold vioolconcerto, samen met het Symfonieorkest Vlaanderen. Een gesprek in Music Matters op 12 januari 2022.
© Sarah Wijzenbeek

Violiste Rosanne Philippens

Rosanne Philippens is een veelgevraagd soliste in zalen als het Concertgebouw in Amsterdam, de Philharmonie in Berlijn en het Auditorium in Lyon. 

In september kwam haar nieuwe album uit bij het label Channel Classics met vioolconcerten van Haydn en Stravinsky met een eigen samengesteld Nederlands kamerorkest, genaamd de Vondel Strings. Haydns vioolconcerten combineren met een strijkorkestversie van Stravinsky's "Le Baiser de la Fée" is een verrassende keuze. Toch herkent Rosanne Philippens in beide werken, waar een tijdsperiode van 2 eeuwen tussen zit, dezelfde blijdschap, onbevangenheid en lichtheid. 

Meer informatie over de cd vind je via deze link.

De in Berlijn wonende violiste vertoeft momenteel in Gent, waar ze repeteert voor enkele concerten met het Symfonieorkest Vlaanderen onder leiding van Martijn Dendievel.

Philippens vertolkt voor deze tournee het vioolconcerto van Korngold. Op 13 januari in het Concertgebouw Brugge, op 14 januari in DeSingel in Antwerpen, op 16 januari in De Bijloke Gent en op 19 januari in de Stadsschouwburg van Kortrijk. Lees meer op de website van het Symfonieorkest Vlaanderen

Herbeluister het gesprek in Music Matters hieronder.

12/01/2022 Rosanne Philippens in Music Matters

Music Matters

Een langoureus en genereus muziekprogramma met klassiek maar ook jazz en world. Olav Grondelaers meandert tussen allerhande ‘muziekaangelegenheden’ en zet daar waar nodig een uitroepteken. Want: music matters, muziek maakt het verschil!

Presentatie en redactie: Olav Grondelaers

Muzieksamenstelling en redactie: Vincent Goris

Eindredactie: Liesbet Vereertbrugghen

Contact: via de reageerknop in de Klara-app of via music@klara.be

Van maandag tot en met donderdag van 12 tot 14 uur op Klara, klara.be en de Klara-app.
Nadien is de uitzending nog 4 weken lang te herbeluisteren via de site en de app.