Ga naar de inhoudLuister live op radioplus
Vlaams Architectuurinstituut zet expo's online

Vlaams Architectuurinstituut zet expo's onlineKunst & Cultuur

Voorlopig zijn fysieke museumbezoeken helaas fictie. Daarom kunt u op het platform VAi@Home van het Vlaams Architectuurinstituut virtuele wandelingen maken door twee grote tentoonstellingen.
©VRT rr

'Vlieghaven' van Jozef Schellekens

VAi@Home is het online platform van het Vlaams Architectuurinstituut waarop zij niet alleen educatief en audiovisueel materiaal zetten, maar ook toegang bieden tot hun online collectie. Daarnaast kunt u er digitaal door twee grote tentoonstellingen wandelen: 'RE-PRACTICE RE-VISIT RE-TURN. architecten de vylder vinck taillieu' en 'De Eindhovense School: een vergeten avant-garde?'.

RE-PRACTICE RE-VISIT RE-TURN toont het ontwerponderzoek van architecten de vylder vinck taillieu in Tokio: elf Vlaamse projecten krijgen een nieuwe betekenis, als elf Japanse spiegelbeelden. Dezelfde methodiek pasten ze toe in de wereldsteden Londen, Kopenhagen en Istanbul.

'De Eindhovense School: Een vergeten avant-garde?' biedt een actuele reflectie op de positie en de impact van de Eindhovense School in de Nederlandse architectuurcultuur. De tentoonstelling toont de intellectuele context waarin deze architectuur tot stand kwam en vraagt zich af hoe de Eindhovense School vandaag herinnerd moet worden.

Alle informatie staat op de site van het Vlaams Architectuurinstituut.

Espresso

Espresso, uw ochtendradio met pit! Ontwaak met rustige muziek, blijf op de hoogte van het culturele leven in Vlaanderen en ontdek wat Klara vandaag voor u in petto heeft.

Presentatie: Clara De Decker / Greet Samyn

Samenstelling: Vincent Goris/ Joris Preckler

Contact: via de reageerknop in de Klara-app of via espresso@klara.be

Elke weekdag van 06 tot 09 uur via Klara, klara.be en de Klara-app.
Nadien is de uitzending nog 24 uur lang te herbeluisteren via de site en de app.