Ga naar de inhoudLuister live op radioplus
Vlaams duo wint Woutertje Pieterse Prijs

Vlaams duo wint Woutertje Pieterse PrijsKunst & Cultuur

De Woutertje Pieterse Prijs voor het mooiste kinderboek van afgelopen jaar gaat naar Kathleen Vereecken en Charlotte Peys. De schrijfster en illustratrice krijgen de prijs van 15.000 euro voor hun boek Alles komt goed, altijd. Een historische jeugdroman over Alice, een meisje dat opgroeit tijdens de Eerste Wereldoorlog en haar familie uiteen ziet vallen. Clara De Decker belde Kathleen Vereecken deze ochtend uit bed om haar te feliciteren.

Kathleen Vereecken en Charlotte Peys winnen met hun historische jeugdroman de 32ste Woutertje Pieterse Prijs

Kathleen Vereecken over Alles komt goed, altijd

De jury, onder leiding van Noraly Beyer, koos met het boek voor "sfeer, voor ingehouden emotie en een aangrijpend verhaal, voor een hoofdpersoon die ondanks alle ellende en tegenspoed blijft zoeken naar wat het leven mooi maakt, die net als Multatuli's Woutertje Pieterse de wereld met een open blik tegemoet blijft treden". De andere genomineerden waren De reis van Syntax Bosselman van Arend van Dam en Alex de Wolf, Lepelsnijder van Marjolijn Hof en Annette Fienieg, Tegenwoordig heet iedereen Sorry van Bart Moeyaert, Zeb. van Gideon Samson en Joren Joshua en Tierenduin van Geert Vervaeke.

Vorig jaar ging de Woutertje Pieterse Prijs naar Lampje van Annet Schaap.

Espresso

Espresso, uw ochtendradio met pit! Ontwaak met rustige muziek, blijf op de hoogte van het culturele leven in Vlaanderen en ontdek wat Klara vandaag voor u in petto heeft.

Presentatie: Clara De Decker / Greet Samyn

Samenstelling: Ilya Lisser / Vincent Goris

Contact: via de reageerknop in de Klara-app of via espresso@klara.be

Elke weekdag van 06 tot 09 uur en in het weekend van 07 tot 10 uur via Klara, klara.be en de Klara-app.
Nadien is de uitzending nog 24 uur lang te herbeluisteren via de site en de app.