Ga naar de inhoudLuister live op radioplus
"Vluchtelingen, welkom in ons midden!"

"Vluchtelingen, welkom in ons midden!"Klassieke muziek

Onder die titel was er op dinsdag 1 maart een bijzonder concert in Berlijn. Met Simon Rattle, Daniel Barenboim en Ivan Fischer, de dirigenten van de Berliner Philharmoniker, het Konzerthausorchester Berlin en de Staatskapelle Berlin. Het concert stond onder de hoge bescherming van kanselier Angela Merkel.
Dirigenten Ivan Fischer, Daniel Barenboim en Simon Rattle

Dirigenten Ivan Fischer, Daniel Barenboim en Simon Rattle

Daniel Barenboim, Iván Fischer en Simon Rattle verklaarden : "Muziek is onze internationale taal. Een taal die mensen overal bereikt en raakt. Als musici voelen wij ons overal ter wereld welkom. Wij willen dat dit ook voor alle mensen geldt die getroffen zijn door het noodlot, oorlog, honger of vervolging. Voor alle mensen die gedwongen hun (t)huis moesten verlaten. Met dit concert willen wij de gevluchte families verwelkomen. Het is ook een teken van dankbaarheid tegenover alle mannen en vrouwen die de vluchtelingen hier ter plekke helpen. Onze dank en onze erkenning daarvoor."

 

 

Dirigenten Ivan Fischer, Daniel Barenboim en Simon Rattle
Dirigenten Ivan Fischer, Daniel Barenboim en Simon Rattle
De Filharmonie van Berlijn
De Filharmonie van Berlijn

Maestro

In Maestro klinken de grote klassiekers in uitvoeringen van vandaag en gisteren. Met elke week een internationale artiest in de kijker, een blik op de belangrijkste concerten in ons land, de nieuwste cd’s, en retro-momenten met artiesten die de klassieke muziek kleur en uitstraling gaven. Elke dag gaan we ook naar belangrijke concertzalen over de hele wereld waar de artiesten van vandaag het beste van zichzelf geven. En er zijn ook specials rond jarige componisten en uitvoerders, en exclusieve interviews.

Presentatie: Mark Janssens

Samenstelling: Bart Tijskens

Contact: via de reageerknop in de Klara-app of via maestro@klara.be

Elke weekdag, telkens van 14 tot 17 uur op Klara, klara.be en de Klara-app.
Nadien is de uitzending nog 5 dagen lang te herbeluisteren via de site en de app.