Ga naar de inhoudLuister live op radioplus
Voetballers dansen in de Monty

Voetballers dansen in de MontyKunst & Cultuur

Choreograaf Ahilan Ratnamohan is een Australiër met roots in Sri Lanka. Hij kwam naar Europa met een grote voetbaldroom, maar rolde de theaterwereld binnen. Al meer dan 10 jaar maakt hij dans en theater, waarin hij meestal voetballers op het podium zet. Vandaag gaat zijn nieuwe voorstelling 'Mercenary' in première in de Monty in Antwerpen. Sieglinde praatte vanmorgen met hem in Espresso.
Ahilan Ratnamohan(c) Thomas Sweertvaegher

Ahilan Ratnamohan

In 2022 zal Qatar één van de grootste spektakels ter wereld hosten: de FIFA World Cup.

In Mercenary kruipt een groep voetballers van Aziatische afkomst in de huid van de migrantenarbeiders die op dit moment de stadia voor de Wereldbeker van 2022 in Qatar bouwen. Zo onderzoeken ze de eeuwenoude traditie van schuldarbeid in het Golfgebied, en worstelen tegelijk met de geesten van hun eigen voorouders.

Ratnamohan en zijn performers vertrekken vanuit hun meest fundamentele startpunt: ‘the Asian body’; nooit als atleet, maar als arbeider, als migrant, als denker. Ze versnipperen de lagen van hun bestaan als Aziaat in het Westen. De punk jaw en pan-Afrikaanse electronica van de Egyptisch-Italiaans-Amerikaanse muzikante Mutamassik stuwen de voetbal choreografie meedogenloos verder.

'Mercenary' speelt op vrijdag 28 en zaterdag 29 september 2018 in De Monty in Antwerpen. Meer info vindt u hier.

 

Ahilan Ratnamohan over 'Mercenary'

Espresso

Espresso, uw ochtendradio met pit! Ontwaak met rustige muziek, blijf op de hoogte van het culturele leven in Vlaanderen en ontdek wat Klara vandaag voor u in petto heeft.

Presentatie: Clara De Decker / Greet Samyn

Samenstelling: Vincent Goris

Contact: via de reageerknop in de Klara-app of via espresso@klara.be

Elke weekdag van 06 tot 09 uur via Klara, klara.be en de Klara-app.
Nadien is de uitzending nog 24 uur lang te herbeluisteren via de site en de app.