Ga naar de inhoudLuister live op radioplus
Help Rudi Vranckx en stuur jouw instrument naar Mosul

Help Rudi Vranckx en stuur jouw instrument naar MosulKunst & Cultuur

Wanneer hij in september terug naar Irak reist, wil Rudi Vranckx een lading muziekinstrumenten meenemen voor de muziekschool van Mosul. Help jij hem mee?
Foto van Rudi Vranckx

Help Rudi Vranckx en stuur jouw instrument naar Mosul. (c) VRT

Twee gitaren, begraven in de achtertuin van muziekleraar Nabeel Atraqchi: dat waren de enige instrumenten die overbleven in Mosul na de doortocht van IS. En toch vonden muziekleraar Nabeel en een leerling van hem de moed om een cover van "Imagine" te brengen toen Rudi Vranckx in juni de in puin geschoten academie bezocht.

Begin september keert Rudi Vranckx terug naar Mosul om te kijken hoe Nabeel en zijn stadsgenoten het stellen. En om een bijzonder geschenk af te geven: een lading muziekinstrumenten uit België.

En jij kan meehelpen. Heb je nog ergens in een hoekje een stoffige gitaar liggen? Of raak je maar niet af van dat keyboard dat je ooit in een opwelling gekocht hebt? Vul het formulier in via deze link, en misschien nemen Rudi Vranckx en zijn ploeg het binnenkort wel mee naar Mosul. 

Bron: VRT NWS

De oproep van Rudi Vranckx

Espresso

Espresso, uw ochtendradio met pit! Ontwaak met rustige muziek, blijf op de hoogte van het culturele leven in Vlaanderen en ontdek wat Klara vandaag voor u in petto heeft.

Presentatie: Clara De Decker / Greet Samyn

Samenstelling: Vincent Goris

Contact: via de reageerknop in de Klara-app of via espresso@klara.be

Elke weekdag van 06 tot 09 uur en in het weekend van 07 tot 10 uur via Klara, klara.be en de Klara-app.
Nadien is de uitzending nog 24 uur lang te herbeluisteren via de site en de app.