Ga naar de inhoudLuister live op radioplus
Vrijdag 22 maart 2019 met Sander Van Hoorn

Vrijdag 22 maart 2019 met Sander Van HoornKunst & Cultuur

Annemie Peeters blikte in 'Vrijdag' terug op een bewogen week met Sander Van Hoorn, NOS-verslaggever in Brussel. Herbeluister de uitzending nu als podcast.
© NOS

Sander Van Hoorn

De Nederlander Sander van Hoorn woont sinds 2017 in Brussel. Voor NOS brengt hij verslag uit over België, Luxemburg en de Europese Unie. Eerder was hij zes jaar correspondent in het Midden-Oosten.

Deze week stond zijn eigen Nederland even in het middelpunt van de belangstelling. Eerst was er de schietpartij op een tram in Utrecht, enkele dagen later leverden de verkiezingen voor de Eerste Kamer een verrassende winnaar op: het Forum voor Democratie van Thierry Baudet.

Vandaag zijn alle ogen gericht op Brussel, de nieuwe thuisbasis van Sander van Hoorn. Precies drie jaar geleden werd de stad getroffen door terroristische aanslagen. Hoe gaat het sindsdien met Brussel?

Misschien is alles wel weer business-as-usual, want gisteren en vandaag werd de stad weer ingenomen door een Europese Top met enkele hete hangijzers op de agenda. Waar staan we ondertussen met Brexit? En hoe gaat het verder met Victor Orban en de EVP. 

Deze aflevering is vier weken herbeluisterbaar via klara.be en de Klara-app én is ook beschikbaar via Apple Podcasts, iTunes, Google Podcasts en RSS. Op die manier kan u uitzendingen ook downloaden en bewaren voor later.

Of u kan deze aflevering ook via de audiospeler hieronder beluisteren of downloaden via een druk op de 'klik hier'-tekst onderaan de audiospeler.

Podcast Vrijdag - vrijdag 22 maart 2019
Klik hier om dit audiobestand te downloaden

Vrijdag

Een andere kijk op de actualiteit. Annemie Peeters bevraagt intelligente stemmen over wat hen momenteel bezig houdt.

Presentatie: Annemie Peeters

Samenstelling: Joris Preckler

Contact: via de reageerknop in de Klara-app of via vrijdag@klara.be

Elke vrijdag van 17 tot 18 uur op Klara, klara.be en de Klara-app.
Nadien is de uitzending nog 4 weken lang te herbeluisteren via de site en de app.

En Vrijdag kan ook elke week gratis gedownload worden als podcast. Zo kan u een uitzending steeds bewaren voor later.