Ga naar de inhoudLuister live op radioplus
Vrijdag 7 juni 2019 - download als podcast

Vrijdag 7 juni 2019 - download als podcastKunst & Cultuur

Met Stefan Blommaert over China, dertig jaar na de opstand op het Tienanmenplein in Peking.

Stefan Blommaert verdiepte zich grondig in de positie van China op de wereldmarkt

Op 4 juni 1989 protesteerden een miljoen Chinezen tegen het communistische regime op het Tienanmenplein in Peking. Die opstand werd bloedig neergeslagen. Maar daar wordt in China al dertig jaar over gezwegen.

In die dertig jaar veranderde de positie van China ingrijpend. VRT-journalist Stefan Blommaert was enkele jaren correspondent in China en volgt de politieke ontwikkelingen er nog altijd op de voet. In 'De eeuw van Xi', verschenen bij Polis, analyseert hij de ambities van China. 

Deze aflevering is vier weken herbeluisterbaar via klara.be en de Klara-app én is ook beschikbaar via Apple Podcasts, iTunes, Google Podcasts en RSS. Op die manier kan u uitzendingen ook downloaden en bewaren voor later.

Of u kan deze aflevering ook via de audiospeler hieronder beluisteren of downloaden via een druk op de 'klik hier'-tekst onderaan de audiospeler.


Podcast Vrijdag - vrijdag 7 juni 2019
Klik hier om dit audiobestand te downloaden

Vrijdag

Het duidingsprogramma van Klara: de zender blijft op zijn eigen kritische manier kijken naar de maatschappelijke, socio-economische en culturele actualiteit. Vrijdag voegt onbelichte perspectieven toe aan belangrijke debatten van de afgelopen week.

Annemie Peeters, die op Radio 1 vele luisteraars beroert met haar project 'fifty-fifty', presenteert vanaf 22 maart het programma Vrijdag op Klara. Door de afwezigheid van presentator Werner Trio werd het programma sinds december niet meer uitgezonden. In afwachting van zijn terugkeer neemt Radio 1-collega Annemie Peeters de presentatie over. In Vrijdag bevraagt ze elke week denkers, wetenschappers en journalisten over hun expertise en neemt samen met hen de actualiteit onder de loep. 

Presentatie: Werner Trio / Annemie Peeters

Samenstelling: Marc Van Rompaey

Contact: via de reageerknop in de Klara-app of via vrijdag@klara.be

Elke vrijdag van 17 tot 18 uur op Klara, klara.be en de Klara-app.
Nadien is de uitzending nog 4 weken lang te herbeluisteren via de site en de app.

En Vrijdag kan ook elke week gratis gedownload worden als podcast. Zo kan u een uitzending steeds bewaren voor later.