Ga naar de inhoudLuister live op radioplus
Vrijdag rechtstreeks op Klara: het openingsconcert van Ars Musica

Vrijdag rechtstreeks op Klara: het openingsconcert van Ars MusicaBlijf verwonderd!

Op vrijdag 9 november kan u het openingsconcert van Ars Musica rechtstreeks meemaken in Klara Live.
Affiche Ars Musica 2018

Affiche Ars Musica 2018

Ongehoord: dat is het codewoord voor het festival Ars Musica dit jaar. Dit tweejaarlijkse festival van de nieuwe muziek loopt vanaf vrijdag 9 november tot 22 november. Ongehoorde instrumenten, vreemde soundscapes, nieuwe muzikale uitdrukkingsvormen, alternatieve speeltechnieken, èn enfants terribles van de experimentele muziek: het festival zoekt het ongehoorde in alle domeinen. In totaal zijn er meer dan 70 concerten mee te maken op meer dan 20 lokaties in het Brusselse. Er zijn onderwaterconcerten, gefluisterde opera’s, installaties, en nog veel meer.
Klara Live zendt het openingsconcert op 9 november rechtstreeks uit. Het Brussels Philharmonic brengt dan in Bozar werk van John Zorn en zijn idool Frank Zappa, verder een Concerto voor draaiorgel en orkest van Marius Constant, en de wereldpremière van een Concerto voor theremin en orkest van Régis Campo. Verrassende klanken gegarandeerd!

Klara Live, met het openingsconcert van Ars Musica, op vrijdag 9 november 2018, van 20 tot 22 uur op Klara, klara.be en de Klara-app.

Ontdek hieronder in de video de geheimzinnige theremin, het instrument dat je bespeelt zonder het aan te raken: Carolina Eyck, nu vrijdag solist in het concerto van Régis Campo, met 'The ecstacy of Gold' van Ennio Morricone.

Klara Live

Klara's dagelijkse concertmoment, met eigen opnamen van binnenlandse concerten en een uitgelezen selectie uit het indrukwekkende Europese concertaanbod.

Presentatie: Nicole Van Opstal / Lut Van der Eycken / Sylvia Broeckaert

Samenstelling: Birgit van Cleemput / Els T’ Seyen / Felicia Bockstael / Wolfgang Heiremans / Sylvia Broeckaert

Contact: via de reageerknop in de Klara-app of via klaralive@klara.be

Van maandag tot en met zaterdag. Op weekdagen in principe van 20 tot 22 uur, en op zaterdag van 20 uur tot middernacht op Klara, klara.be en de Klara-app. Omwille van rechtstreekse uitzendingen die vroeger of later kunnen beginnen of omwille van andere elementen, kunnen deze uren soms wijzigen. Hou dus zeker onze site en nieuwsbrief in de gaten voor alle details.

Nadien is de uitzending nog 2 weken lang te herbeluisteren via de site en de app.