Ga naar de inhoudLuister live op radioplus
VRT NU zet concerten online

VRT NU zet concerten onlineBlijf verwonderd!

VRT NU heeft weer eens wat nieuws. Om onze honger naar concerten te stillen zet de publieke streamingdienst een breed scala aan concerten online. Van barokmuziek tot tango, vrijwel alle genres passeren de revue.
© VRT rr

Orchesta Tangueda

Dat veel concerten dit seizoen geschrapt of uitgesteld zijn weet u zo ondertussen wel. Om thuis toch aan uw portie muziek te komen heeft VRT NU zijn aanbod aan concertregistraties flink uitgebreid. Op de muziekpagina van de publieke streamingsdienst vindt u een flink aantal concerten, programma's en documentaires. Wij helpen u alvast opweg met deze voorselectie:
 

  • Jef Neve Solo (2014), het soloprogramma van Jef Neve met o.a. de nummers 'Solitude' en 'Never give up'.
  • Orchestra Tanguedia met Alfonsina (2014). Met het tango-programma 'Alfonsina' stelt het Antwerpse Orquesta Tanguedia een programma voor met als rode draad het lied 'Alfonsina en de zee'.
  • Dvorak Requiem (2014). deFilharmonie en Collegium Vocale Gent staan onder leiding van Philippe Herreweghe. Solisten zijn: de sopraan Ilse Eerens; de alt Bernarda Fink; de tenor Maximilian Schmitt en de bas Nathan Berg.
  • Anima Eterna speelt Debussy en Ravel (2012). Concert door Anima Eterna o.l.v. Jos van Immerseel met werken van Debussy en Ravel n.a.v. 25 jaar Anima Eterna.
  • Trifonov speelt Chopin (2015). Concert door de Russische sterpianist Daniil Trifonov en het Nationaal Orkest van België o.l.v. Andrey Boreyko. Op het programma staat het Pianoconcerto nr. 1 van Frédéric Chopin.
  • B’Rock speelt Vivaldi (2015). Barokorkest B’Rock speelt in het Concertgebouw Brugge een concert met violist Dmitri Sinkovsky en mezzosopraan Mary-Ellen Nesi. Het concert ‘In Furore’ gaat over de extreme virtuositeit van de 18de-eeuwse castraten en violisten.
  • Slotconcert Klara in deSingel 2014 (2014). Brussels Philharmonic o.l.v. Michel Tabachnik speelt Scheherazade van Rimski-Korsakov. Solist is concertmeester Henry Raudales.


Het volledige muziekaanbod van VRT NU vindt u in hun app en op hun website.

Espresso

Espresso, uw ochtendradio met pit! Ontwaak met rustige muziek, blijf op de hoogte van het culturele leven in Vlaanderen en ontdek wat Klara vandaag voor u in petto heeft.

Presentatie: Clara De Decker / Greet Samyn

Samenstelling: Vincent Goris/ Joris Preckler

Contact: via de reageerknop in de Klara-app of via espresso@klara.be

Elke weekdag van 06 tot 09 uur via Klara, klara.be en de Klara-app.
Nadien is de uitzending nog 24 uur lang te herbeluisteren via de site en de app.

Klara Live

Klara's dagelijkse concertmoment, met eigen opnamen van binnenlandse concerten en een uitgelezen selectie uit het indrukwekkende Europese concertaanbod.

Presentatie: Nicole Van Opstal / Sylvia Broeckaert/ Lies Steppe

Samenstelling: Birgit van Cleemput / Els T’ Seyen / Felicia Bockstael / Renate Weytjens / Sylvia Broeckaert / Marc Vandemoortele

Contact: via de reageerknop in de Klara-app of via klaralive@klara.be

Van maandag tot en met zaterdag. Op weekdagen in principe van 20 tot 22 uur, en op zaterdag van 20 uur tot middernacht op Klara, klara.be en de Klara-app. Omwille van rechtstreekse uitzendingen die vroeger of later kunnen beginnen of omwille van andere elementen, kunnen deze uren soms wijzigen. Hou dus zeker onze site en nieuwsbrief in de gaten voor alle details.

Nadien is de uitzending nog 2 weken lang te herbeluisteren via de site en de app.