Ga naar de inhoudLuister live op radioplus
VRT NU zet jubileumdocu Collegium Vocale online

VRT NU zet jubileumdocu Collegium Vocale onlineKlassieke muziek

Dit paasweekend viert Klara 50 jaar Collegium Vocale Gent. Om alvast in de stemming te komen zet VRT NU de CANVAS-documentaire over hun vorige jubileum online: 'Collegium Vocale Gent: 40 jaar passie'.
©VRT rr

Collegium Vocale Gent

De documentaire gaat over het Collegium Vocale Gent, dat in 2010 zijn veertigjarig bestaan vierde. Behalve hoogtepunten uit veertig jaar historiek van het Collegium Vocale Gent, zien we het koor aan het werk tijdens repetities in Gent, op het festival van Saintes en in Toscane.

Wat begon als een studentenkoor in 1970 werd in de 80'er jaren professioneel, en groeide recent uit tot een modulair koor met drie pijlers: renaissance, barok en het grote romantische repertoire. Ondanks alle evoluties binnen het koor blijft één zaak onveranderd: de passie voor muziek.

U kunt de hele documentaire bezichtigen op VRT NU.

50 jaar Collegium Vocale Gent

Klara viert het gouden jubileum uitgebreid op de radio. Verspreid over heel het paasweekend hoort u het Collegium Vocale Gent in vijftig iconische werken. Met veel Bach, waaronder de integrale Johannes- en Mattheuspassie, maar ook Mendelssohn, Brahms, Monteverdi, Gesualdo, Debussy en Stravinsky. Vijftig verjaardagskaarsen in getuigenissen van muzikanten, organisatoren en luisteraars die het ensemble een warm hart toedragen.
Werner Trio praat met Philippe Herreweghe, Dominique Verkinderen, Daan Schalck, Jerry Aerts en Charles Adriaenssen over de artistieke en zakelijke evolutie van het ensemble.

Klara viert Collegium Vocale Gent: van donderdagavond 9 t.e.m. maandag 13 april 2020 via Klara, klara.be en de Klara-app.

Samenstelling: Hans Wils

Presentatie:

07u – 10u: Katleen Van Bavel - Sander De Keere
10u – 13u: Bart Stouten
13u – 17u: Mark Janssens - Julie Van Bogaert - Sylvia Broeckaert
17u – 20u: Tom Verheyden
20u – 23u: Werner Trio

Contact: via de reageerknop in de Klara-app of via collegium50@klara.be