Ga naar de inhoudLuister live op radioplus
Waar je écht moet naar luisteren volgens Floris De Rycker

Waar je écht moet naar luisteren volgens Floris De RyckerKlassieke muziek

Elk weekend zijn we benieuwd naar muziektips van muzikanten van bij ons. Dit weekend koos luitist Floris De Rycker voor een paar te ontdekken pareltjes, met de Amerikaanse klavecinist Robert Hill en de Italiaanse luitist Fabrizio Dentice. Herbeluister hier de tips van Floris.
Floris De Rycker

Floris De Rycker

Floris De Rycker studeerde luit bij Philippe Malfeyt. Daarna aan het conservatorium van Brussel en aan het Lemmensinstituut waar hij een voortgezette opleiding luit en een meestergraad kamermuziek behaalde. Hij wordt geselecteerd door de Marco Fodella Fondazione om een jaar in Milaan les te volgen bij Paul Beier.

 

Ondertussen heeft Floris een indrukwekkende instrumentencollectie opgebouwd en is hij een veelgevraagd solist op renaissance- en barokgitaar, renaissance- en barokluit, vihuela, aartsluit en theorbe. Daarnaast wordt Floris als specialist in historische tokkelinstrumenten regelmatig uitgenodigd om mee te werken aan theaterproducties, cd-opnames en concerten door onder andere graindelavoix (Muntagna Nera, Poissance d'Amours, La Magdalene, Cecus, Motets, Saint-Amour 2012), La Caccia (Senfl, Musici Segreti), RedHerring, het voormalige Capilla Flamenca (Cock Robin, 12x12), Sarada (Lust hab ich, O Rosa bella, Alexander Agricola), FroeFroe (Tropoï), de Vlaamse Opera (Messiah), het Paleis (Nina Nina), NTGent (Het Leven een Droom), Muziektheater Transparant (L'Orfeo, Sestina), Laika en de dagen (Floris en Blancefloer).

Floris De Rycker over Robert Hill
Floris De Rycker over Fabrizio Dentice
Bij een lautenwerk instrument lijkt het wel alsof je naar een barokke harp of naar een theorbe luistert. Dat maakt de uitvoeringen van toetsenist Robert Hill zo interessant.
Floris De Rycker

Sanssouci

Sanssouci, een programma dat vertrekt vanuit de barok en bruggen slaat naar andere muzikale periodes, samengesteld door Els Van Hoof.

Presentatie: Sieglinde Michiel

Samenstelling: Els Van Hoof

Contact: via de reageerknop in de Klara-app of sanssouci@klara.be

Sanssouci, elke zondag van 13 tot 15 uur via Klara, klara.be en de Klara-app.
Nadien is de uitzending nog 2 weken lang te herbeluisteren via de site en de app.