Ga naar de inhoudLuister live op radioplus
Waarom kijken naar Watchmen?

Waarom kijken naar Watchmen?Kunst & Cultuur

Met 26 nominaties voor de komende Emmy Awards is de HBO-serie Watchmen de grote favoriet. Een anti-superheldenreeks, gebaseerd op een comic strip uit de jaren '80, maar ondertussen helemaal naar het Amerika van nu gebracht. Robin Broos bekeek de reeks en vertelde in Espresso waar ze de hype aan te danken heeft.
Affichebeeld van Watchmen

Watchmen neemt de clich├ęs uit superheldenfilms op de korrel

De Emmy Awards zijn de belangrijkste Amerikaanse televisieprijzen. Watchmen speelt zich af in een alternatief Amerika, waarin Nixon de oorlog in Vietnam won en 5 termijnen mocht aanblijven. Politieagenten moeten hun identiteit verbergen achter maskers om zichzelf te beschermen tegen een terroristische organisatie. In de serie is het kwaad niet, zoals in veel superhelden-series, een buitenaards wezen of klassieke schurk, maar racisme.

Watchmen is onder meer genomineerd in de categorie├źn Limited Series, Lead Actor en Lead Actress. Het is overigens niet de enige serie die flink in de prijzen zou kunnen vallen. Zo zijn onder meer The Marvelous Mrs. Maisel (20), Ozark (18), Succession (18) en The Mandalorian (15) grote kanshebbers.

De prestigieuze televisieprijzen worden op 20 september uitgereikt.

Robin Broos over Watchmen

Espresso

Espresso, uw ochtendradio met pit! Ontwaak met rustige muziek, blijf op de hoogte van het culturele leven in Vlaanderen en ontdek wat Klara vandaag voor u in petto heeft.

Presentatie: Clara De Decker / Greet Samyn

Samenstelling: Vincent Goris/ Joris Preckler

Contact: via de reageerknop in de Klara-app of via espresso@klara.be

Elke weekdag van 06 tot 09 uur via Klara, klara.be en de Klara-app.
Nadien is de uitzending nog 24 uur lang te herbeluisteren via de site en de app.