Ga naar de inhoudLuister live op radioplus
Walden 15 december

Walden 15 decemberBlijf verwonderd!

In Walden vandaag: kikkers in het concerto Die Relinge van Telemann en het Kikkerkwartet van Haydn; een selectie uit het album Irish Songs of Love and Nature van Caitriona O'Leary; muziek van Anouar Brahem uit zijn cd Souvenance; Komitas door Maria Farantouri; nieuwe cd's van Alexandre Tharaud en het ensemble Masques o.l.v. Olivier Fortin; voorts Jakub Orlinski, Reinoud Van Mechelen, L'Arpeggiata e.a. We besteden ook aandacht aan het lichtparcours (un)Holy light in Leuven.
Onbekend/CopyrightRR/Pinterest

In de wolken

Licht nodig? In Leuven kan u nog tot 21 december lichtinstallaties gaan bekijken tijdens het lichtparcours (un)Holy Light. In 3 kerken en kapellen worden stilte en architectuur versterkt door lichtinstallaties van lokale en internationaal gerenommeerde kunstenaars. De wandeling loopt langs de Sint-Antoniuskapel, de Sint-Michielskerk en de kapel van het Zwartzusterskloosters. De plekken zijn gratis toegankelijk van 18u tot 22u. Meer info op https://www.leuven.be/sub/lichtparcours-unholy-light

Walden

Slow radio op de traagste dag van de week, geïnspireerd op het legendarische boek van stiltezoeker Henry Thoreau (1854). Een oase van rust en schoonheid in woord en muziek van de middeleeuwen tot nu.

Presentatie: Katleen Van Bavel

Samenstelling: Katleen Van Bavel

Contact: via de reageerknop in de Klara-app of via walden@klara.be

Elke zondag van 11 tot 13 uur op Klara, klara.be en de Klara-app.
Nadien is de uitzending nog 4 weken lang te herbeluisteren via de site en de app.