Ga naar de inhoudLuister live op radioplus
Walden 17 november

Walden 17 novemberBlijf verwonderd!

"You can't stop the time, but you can leave the time. And to do this, you must visit the timeless beauty of an autumn forest " (Mehmet Murat Ildan)
Het Satka meer in RuslandCopyright RR

Het Satka meer in Rusland

Vandaag in Walden: een ode aan de vogels in het Concert des différents oyseaux van Estienne Moulinié door Le Poème Harmonique; zeetaferelen van Benjamin Britten, Edward Elgar en van de Australische componiste Kate Moore: haar Stories for Ocean Shells zijn geïnspireerd door patronen in zeeschelpen; Finse kleuren in de vijfde symfonie van Sibelius en de pastorale suite van Leevi Madetoja; een fragment uit Der Klang des Offenbarung des Göttlichen van Kjartan Sveinsson, voormalig lid van Sigur Ros; een ode aan St Cecilia van Henry Purcell n.a.v. de feestdag van Cecilia op 22 november; een nieuwe cd van Paul O'Dette met luitmuziek van Albert De Rippe; Beethoven door Lorenzo Gatto en Julien Libeer; e.v.a.

Walden

Slow radio op de traagste dag van de week, geïnspireerd op het legendarische boek van stiltezoeker Henry Thoreau (1854). Een oase van rust en schoonheid in woord en muziek van de middeleeuwen tot nu.

Presentatie: Katleen Van Bavel

Samenstelling: Katleen Van Bavel

Contact: via de reageerknop in de Klara-app of via walden@klara.be

Elke zondag van 11 tot 13 uur op Klara, klara.be en de Klara-app.
Nadien is de uitzending nog 4 weken lang te herbeluisteren via de site en de app.