Ga naar de inhoudLuister live op radioplus
Walden 19 maart 2017

Walden 19 maart 2017 Blijf verwonderd!

Svyati van John Taverner staat op het programma van Miserere Alternativo met het Vlaams Radio Koor en Pieter Wispelwey.
Svyati voor cello en koor van John Taverner

Svyati, John Taverner

** Svyati voor cello en koor van John Taverner is te horen in MISERERE ALTERNATIVO, een productie het Vlaams Radio Koor o.l.v. Hervé Niquet en met cellist Pieter Wispelwey. Het mythische Miserere van Gregorio Allegro staat naast dat van James Mac Millan, Rudi Tas, Orazio Benevoli en Tomaso Bai.

speellijst : woensdag 23 maart in het Concertgebouw van Brugge, vrijdag 24 maart in de Schouwburg van Hasselt, dinsdag 28 maart in de Miryzaal in Gent, woensdag 29 maart in Flagey, donderdag 30 maart in de Jezuïtenkerk in Lier en in de Spil in Roeselare op 31 maart.

meer info vindt u op http://www.vlaamsradiokoor.be/concerten/kalender/?no_cache=1

** Op 21 maart, World Poetry Day, verschijnt de wereldkaart van de poëzie online. Peter Holvoet-Hanssen ontwierp samen met illustrator Brecht Evens een reis rond de wereld in poëzie, het Land van de Music Hall. De digitale versie zal véél meer bieden dan die op papier, zoals een sporentocht van de dichter door de poëzie van de 17e eeuw tot vandaag en heel wat beeldmateriaal. Om heerlijk in te verdwalen.

 

 

Walden

Slow radio op de traagste dag van de week, geïnspireerd op het legendarische boek van stiltezoeker Henry Thoreau (1854). Een oase van rust en schoonheid in woord en muziek van de middeleeuwen tot nu.

Presentatie: Katleen Van Bavel

Samenstelling: Katleen Van Bavel

Contact: via de reageerknop in de Klara-app of via walden@klara.be

Elke zondag van 11 tot 13 uur op Klara, klara.be en de Klara-app.
Nadien is de uitzending nog 4 weken lang te herbeluisteren via de site en de app.