Ga naar de inhoudLuister live op radioplus
'Wanderlust', een filosofische geschiedenis van het wandelen. Rebecca Solnit

'Wanderlust', een filosofische geschiedenis van het wandelen. Rebecca SolnitKunst & Cultuur

Amerikaans auteur Rebecca Solnit laat zien hoe belangrijk het is om te lopen, nietig te zijn in een eindeloos landschap, te wandelen zonder te weten waarnaartoe.

Wanderlust Solnit

Solnit verbindt de evolutie van het menselijk lichaam – ons vermogen om rechtop te staan en ons voort te bewegen – met de belangrijkste wandelaars uit de geschiedenis en de literatuur: van Kierkegaard en Thoreau tot Jane Austens romanpersonage Elizabeth Bennet. Ze kan erg goed observeren, en schrijft heerlijk geïnspireerd over dingen waar we gewoonlijk niet zo bij stilstaan. (pun intended) 

uit Wanderlust, deel 1 : 'Walking, ideally, is a state in which the mind, the body, and the world are aligned, as though they were three characters finally in conversation together, three notes suddenlu making a chord.'

Deze klassieker komt in augustus 2019 in Nederlandse vertaling uit bij Nijgh & Van Ditmar. Oorspronkelijk gepubliceerd in 2001. 

 

Espresso

Espresso, uw ochtendradio met pit! Ontwaak met rustige muziek, blijf op de hoogte van het culturele leven in Vlaanderen en ontdek wat Klara vandaag voor u in petto heeft.

Presentatie: Clara De Decker / Greet Samyn

Samenstelling: Vincent Goris

Contact: via de reageerknop in de Klara-app of via espresso@klara.be

Elke weekdag van 06 tot 09 uur en in het weekend van 07 tot 10 uur via Klara, klara.be en de Klara-app.
Nadien is de uitzending nog 24 uur lang te herbeluisteren via de site en de app.