Ga naar de inhoudLuister live op radioplus
Wanderlust in Walden

Wanderlust in WaldenBlijf verwonderd!

'Het zitvlees', zo zei Nietzsche ooit, 'is de eigenlijke zonde tegen de heilige geest'. En Thoreau kon niet één dag op zijn kamer blijven zonder zich vastgeroest te voelen. Walden brengt op 14 oktober een ode aan het wandelen met pelgrimsmuziek uit het Llibre Vermell de Montserrat, Die Schöne Müllerin van Schubert, de Lieder eines Fahrenden Gesellen van Mahler en koormuziek van Christoph Weyse.
WWF Poland - Adam Lawnik

Woud van Bialowieza

"De filosofie van het wandelen', zo kondigt het Leuvense festival 20/21 een dubbelconcert aan rond Die Schöne Müllerin van Schubert. Er is de oorspronkelijke Schubert versie met Jos Van Immerseel en Thomas Bauer, naast de versie die componist Daan Janssens maakte Eine Schöne Müllerin . Janssens volgt daarin het traject van de tragische molenaar en schept een heel eigen klankenwereld: verdiepend en soms vervreemdend, maar zonder het origineel uit het oog te verliezen. Het Spectra ensemble o.l.v. Filip Rathé wandelt mee. 

Meer informatie via www.festival2021.be/nl/festival/concert/franz-schubert en www.festival2021.be/nl/festival/concert/daan-janssens

 

En dan is er ook nog de Dag van het Zoniënwoud op 21 oktober. Dan worden de bosgedichten voorgesteld die Dichter des Vaderlands Els Moors schreef tijdens haar zomerresidentie daar: Ruisbrousse. Een handleiding voor het Zoniënwoud. De boekvoorstelling wordt voorafgegaan door een Roue des Poètes, een circulaire wandeling langs verschillende locaties in het woud waar verschillende Belgische dichters hun gedichten zullen voordragen. De wandeling zal ook passeren langs de glasramen die Kristof Morel maakte in opdracht van Horizon+. Inschrijven vereist wegens beperkte plaatsen!

Meer informatie via www.poeziecentrum.be en dagvanhetzonienwoud.be

 

Walden

Slow radio op de traagste dag van de week, geïnspireerd op het legendarische boek van stiltezoeker Henry Thoreau (1854). Een oase van rust en schoonheid in woord en muziek van de middeleeuwen tot nu.

Presentatie: Katleen Van Bavel

Samenstelling: Katleen Van Bavel

Contact: via de reageerknop in de Klara-app of via walden@klara.be

Elke zondag van 11 tot 13 uur op Klara, klara.be en de Klara-app.
Nadien is de uitzending nog 4 weken lang te herbeluisteren via de site en de app.