Ga naar de inhoudLuister live op radioplus
Wat met MA?

Wat met MA?Klassieke muziek

Voor het eerst in 57 jaar zal MA Festival Brugge deze zomer niet kunnen plaatsvinden. Ook de MA Competition voor melodie-instrumenten en de MA Academy with Juilliard zullen uitgesteld worden. Maar het team broedt op een waardig alternatief! Tomas Bisschop kwam wat meer vertellen bij Olav.

Logo MA Festival

Tomas Bisschop over MAFestival dit jaar

MA Festival vindt plaats in een gereduceerde versie: vier concerten, gespreid over de eerste twee weekends van augustus.

De focus ligt op Belgische artiesten met als uitgangspunt: your window into early music. Het venster als verbinding tussen wat kan en niet kan!

De line-up: 1 augustus: Amaryllis Dieltiens, Deborah Cachet, Bart Naessens (Capriola di Gioia) met Leçons de Ténèbres van Couperin

2 augustus: Ensemble In Alto en Bernard Foccroulle aan het orgel met een programma vol Spaanse barok mét link naar de Vlaamse polyfonisten

8 augustus: Hathor Consort met het project The Art of the Fantasy, met consortmuziek van Ferrabosco

9 augustus: BOX in samenwerking met singer-songwriter Pitou, een heel atypische productie! Het gaat over korte concerten: 1 uur zonder pauze. De toegang is uiteraard beperkt.

Hou de website van MA Festival in de gaten, normaal gaat de ticketverkoop van start in de eerste week van juli.

Music Matters

Een langoureus en genereus muziekprogramma met klassiek maar ook jazz en world. Olav Grondelaers meandert tussen allerhande ‘muziekaangelegenheden’ en zet daar waar nodig een uitroepteken. Want: music matters, muziek maakt het verschil!

Presentatie en redactie: Olav Grondelaers

Muzieksamenstelling en redactie: Marc Van Rompaey

Eindredactie: Liesbet Vereertbrugghen

Contact: via de reageerknop in de Klara-app of via music@klara.be

Van maandag tot en met donderdag van 12 tot 14 uur op Klara, klara.be en de Klara-app.
Nadien is de uitzending nog 4 weken lang te herbeluisteren via de site en de app.