Ga naar de inhoudLuister live op radioplus
Wat vonden onze luisteraars van Lang Lang?

Wat vonden onze luisteraars van Lang Lang? Klassieke muziek

De Chinese pianist stelt vandaag, vrijdag 4 september, zijn versie voor van de Goldbergvariaties van Bach.
Olaf Heine

Lang Lang

"Een genot om naar te luisteren, stoer op het ene moment en poëtisch op het andere, volwassen spel, volgens mij."

"Ik heb met diepe ontroering geluisterd naar de Lang Lang uitvoering van de Golberg Variations die jullie zonet integraal op Klara hebben afgespeeld. Een vreugde voor het oor."

"Hij speelt "al spelend" en die "ex abundantia" geeft me zo'n geruststellend gevoel. En mooie contrasten maakten het nog aangenamer."

"Lang Lang laat het heel anders horen, met veel plaats voor de stemmen van de linkerhand en met een enorme dynamiek van verstild naar zeer energiek. Met vooral ook meer plaats voor hoogst individuele keuzes in de expressie. Mag ik dat zo zeggen, dat hij daarin meer in de 21ste eeuw staat ?"

"Een onwaarschijnlijk mooie interpretatie . Bach zoals we hem voordien nog niet hoorden." 

"De uitvoering van Lang Lang is subliem, gevoelig en beheerst.
Naar mijn mening zou de 'oude' Bach die best gesmaakt hebben.
Mij heeft ze alvast verheugd en beroerd."

"Toen ik daarnet deze nieuwe versie van Lang Lang hoorde klonk ze zo vertrouwd en dichter bij mijn eigen klankkleur dat ik nu onmiddellijk naar mijn piano zal vluchten en ze zelf opnieuw zal doorspelen."

"Wat de Goldbergvariaties betreft, zweer ik steeds bij de uitvoeringen van Glenn Gould, maar nu ik deze uitvoering van lang Lang gehoord heb...
Ja die zou ik ook wel even grijs willen draaien tot ik iedere noot, iedere nuance in mij heb voelen stromen en vibreren."

"Ik associeer hem niet snel met Bach, maar de nieuwe studioversie van Lang Lang is de eerste niet-Gould uitvoering die mij van begin tot eind blijft boeien. Glenn Gould blijft natuurlijk onovertroffen en het helpt natuurlijk dat hij zuinig is met het spelen van herhalingen wat het werk beduidend korter maakt in tijdsduur en zich dus makkelijker integraal laat beluisteren.
Maar deze versie heeft een transparantie en elegantie die de luisteraar gevangen houdt."

"Ontroerend mooi, tranen over mijn wangen!"

"Ik heb zojuist de Goldberg variaties met Lang Lang gehoord, intens van geproefd en voluit van genoten !"

"Lang lang hoort al vanaf zijn doorbraak bij ons tot een van mijn favoriete pianisten. Zijn spel is zo subtiel. Zo natuurlijk ook. Alles wat hij speelt is magisch voor mij. Hem aan het werk zien is ook zo meeslepend. Hij geniet van elke noot die hij laat klinken en brengt dit vol passie over op de luisteraar. Zijn Goldbergvariaties zijn effenaf SUBLIEM. Wat een RIJKDOM!!! "

"Ik heb erg genoten van die nieuwe uitvoering van de Goldbergvariaties door Lang Lang zonet."

"Ik hoorde de Goldberg variations gespeeld door Lang Lang zonet. Wat een verschil met de variaties die gespeeld worden door Glen Gould. Ik herkende het haast niet. Ik vond ondanks de traagheid de variaties nooit saai. De stiltes die Lang Lang creëert zorgen dat het spannend blijft."

"Aangrijpend, ontroerend, onvergankelijk."

"Omdat ik een klavecimbel uitvoering heb van datzelfde werk, maar de pianoversie van Lang Lang lijkt daar eigenlijk niet eens op. Het lijkt een heel ander werk, met meer, veel meer dynamisme, meer Schwung, meer liefde voor deze muziek misschien ook.
Omdat ik anderhalf uur geboeid heb geluisterd?"

"Graag zou ik deze Goldberg Variaties van Lang Lang nog eens kunnen beluisteren, omdat zoals Lang Lang deze variaties uitvoert elke noot die hij speelt een variatie op zichzelf wordt."

"De uitvoering van Lang Lang vond ik prachtig en ook benieuwd naar de opname van de lifeuitvoering."

"Uiteraard ken ik de diverse uitvoerenden van de Goldberg variaties. Maar deze maestro laat zich herkennen door de manier waarop hij zijn toetsen laat zingen."

"Met het schitterende pianospel van Lang Lang op de achtergrond genoot ik van wat ik zelf aan het “creëren” was en van de creaties van Bach en Lang Lang."

"Ik zou de Goldberg Variaties uitgevoerd door Lang Lang zeer graag in mijn bezit hebben. Ik heb nl.het afgelopen anderhalf uur gemerkt dat ik dankzij deze prachtige muziek minder rusteloos werd en me beter op mijn werk kon concentreren! Iets wat na een lange zomervakantie niet evident maar wel erg belangrijk is!"

 

 

Maestro

In Maestro klinken de grote klassiekers in uitvoeringen van vandaag en gisteren. Met elke week een internationale artiest in de kijker, een blik op de belangrijkste concerten in ons land, de nieuwste cd’s, en retro-momenten met artiesten die de klassieke muziek kleur en uitstraling gaven. Elke dag gaan we ook naar belangrijke concertzalen over de hele wereld waar de artiesten van vandaag het beste van zichzelf geven. En er zijn ook specials rond jarige componisten en uitvoerders, en exclusieve interviews.

Presentatie: Mark Janssens

Samenstelling: Bart Tijskens

Contact: via de reageerknop in de Klara-app of via maestro@klara.be

Elke weekdag, telkens van 14 tot 17 uur op Klara, klara.be en de Klara-app.
Nadien is de uitzending nog 5 dagen lang te herbeluisteren via de site en de app.