Ga naar de inhoudLuister live op radioplus
"We willen muziek laten horen die op andere festivals geen kans krijgt!"

"We willen muziek laten horen die op andere festivals geen kans krijgt!" Blijf verwonderd!

Paul Van Nevel organiseert in het Pinksterweekend z'n eerste eigen festival. Met het Huelgas Ensemble strijkt hij neer in het Bourgondische dorpje Talant.
Paul Van Nevel en Mark Janssens

Paul Van Nevel en Mark Janssens

Het Huelgas Ensemble is culturele ambassadeur van het Vlaamse erfgoed. Voor de eerste maal in zijn bestaan organiseert en zingt het Huelgas Ensemble zijn eigen festival. En geeft er een nieuwe inhoud aan : het publiek wordt drie dagen lang geconfronteerd met een auditief avontuur van onbekende werken (waarop soms experimenten worden toegepast), nieuwe vormgevingen, interactie uitvoerder-publiek, en dat op een uitzonderlijke plaats. Alle info op https://www.huelgasensemble.be/nl/nieuws

Mark Janssens brengt verslag uit van het festival op zondag 9 juni in Espresso, op zaterdag 15 juni in Music Matters, en natuurlijk ook in Maestro 's namiddags van 14 tot 17u. 

Paul Van Nevel in Noord-Frankrijk
Paul Van Nevel in Noord-Frankrijk
Paul Van Nevel Verjaardagsinterview

Maestro

In Maestro klinken de grote klassiekers in uitvoeringen van vandaag en gisteren. Met elke week een internationale artiest in de kijker, een blik op de belangrijkste concerten in ons land, de nieuwste cd’s, en retro-momenten met artiesten die de klassieke muziek kleur en uitstraling gaven. Elke dag gaan we ook naar belangrijke concertzalen over de hele wereld waar de artiesten van vandaag het beste van zichzelf geven. En er zijn ook specials rond jarige componisten en uitvoerders, en exclusieve interviews.

Presentatie: Mark Janssens

Samenstelling: Bart Tijskens

Contact: via de reageerknop in de Klara-app of via maestro@klara.be

Elke weekdag, telkens van 14 tot 17 uur op Klara, klara.be en de Klara-app.
Nadien is de uitzending nog 5 dagen lang te herbeluisteren via de site en de app.