Ga naar de inhoudLuister live op radioplus
Win duotickets voor de avant-première van 'Familie' in NTGent

Win duotickets voor de avant-première van 'Familie' in NTGentKunst & Cultuur

Vanaf zaterdag 4 januari 2020 kan u in de NTGent Schouwburg gaan kijken naar 'Familie'. Bijna alle geplande voorstellingen zijn al uitverkocht, maar als u meespeelt met onze wedstrijd maakt u kans om duotickets te winnen voor de avant-première op vrijdag 3 januari 2020.
© Michiel Devijver

Win duotickets voor de avant-première van 'Familie' in NTGent

Familie

In 2007 hing een voltallig gezin zich in Calais op: de ouders en hun twee kinderen. Er is nooit een motief gevonden. De afscheidsbrief meldde enkel: 'Sorry, we hebben het verkloot.'
Dit familiedrama wordt opgevoerd door een echte familie: acteurs An Miller en Filip Peeters treden niet alleen samen op als koppel, voor het eerst in hun carrière staan ze op het podium samen met hun twee tienerdochters Leonce en Louisa - en hun honden.

Welke redenen, welke trauma's liggen ten grondslag aan zo'n zelfmoord? Familie is een experiment, een etnologische studie van een hedendaags privéleven, een tentoonstellen van het alledaagse: op scène zien we het huis van de familie Demeester, of is het het huis van de familie Peeters/ Miller? Samen reconstrueren ze de mysterieuze case van de familie Demeester, daarbij houden ze hun eigen gezin tegen het licht en stellen ze de constructie van het gezin, als kern en oorsprong van onze wereld vandaag, in vraag.

Fictie en realiteit worden vermengd. Op het podium zien we een gezinsavond zoals er vele zijn, behalve dat het dit keer de laatste is. We zien een gezin eten, douchen, Engels studeren, film kijken. We zien hen praten over alledaagse zaken, telefoneren, naar muziek luisteren, opruimen, herinneringen ophalen. En in dit tonen van het gewone, ontstaat de grote vraag: waarom zijn we hier? Waarom ben ik hier? Zou het niet beter zijn als we zouden verdwijnen?

Nadat hij een nieuwe versie van the New Gospel/ het Nieuwe Evangelie heeft opgenomen samen met vluchtelingen in Zuid-Italië en terwijl hij met inheemse activisten in de brandende Amazone Antigone van Sophocles ensceneert, presenteren Milo Rau en NTGent met Familie een intieme kijk op de West-Europese middenklasse.

Belangrijke informatie

De voorstelling is niet geschikt voor jongeren onder 16 jaar. Deze voorstelling bevat mogelijks aanstootgevende scènes.
Heb je vragen over zelfdoding en wil je erover praten? Bel gratis de zelfmoordlijn 1813.

Klik hier voor meer informatie

Wedstrijd

U maakt dus kans om duotickets te winnen voor de avant-première van 'Familie' in de NTGent Schouwburg op vrijdag 03 januari 2020. Voor de voorstelling is er een inleiding en u krijgt ook een drankje aangeboden.

Klik hieronder op 'neem deel' en vul het wedstrijdformulier in.

Meespelen kan tot maandagavond 30 december 2019 om middernacht.

We willen u vriendelijk vragen om alleen mee te spelen als u die avond in Gent kunt geraken. Voor deze voorstelling bestaat al een wachtlijst. Het zou echt zonde zijn om tickets verloren te laten gaan.

En de winnaars worden persoonlijk verwittigd.

Espresso

Espresso, uw ochtendradio met pit! Ontwaak met rustige muziek, blijf op de hoogte van het culturele leven in Vlaanderen en ontdek wat Klara vandaag voor u in petto heeft.

Presentatie: Clara De Decker / Greet Samyn

Samenstelling: Vincent Goris/ Joris Preckler

Contact: via de reageerknop in de Klara-app of via espresso@klara.be

Elke weekdag van 06 tot 09 uur via Klara, klara.be en de Klara-app.
Nadien is de uitzending nog 24 uur lang te herbeluisteren via de site en de app.