Ga naar de inhoudLuister live op radioplus
Win duotickets voor de tentoonstelling 'Identiteit / (anders) zijn' in KANAL

Win duotickets voor de tentoonstelling 'Identiteit / (anders) zijn' in KANALKunst & Cultuur

Nog tot en met 07 januari 2019 kan u in KANAL gaan kijken naar de tentoonstelling 'Identiteit / (anders) zijn'. En dankzij klara.be kan u duotickets winnen voor een rondleiding met gids op zaterdag 29 september 2018.
© Centre Pompidou, MNAM-CCI/Philippe Migeat/Dist. RMN-GP© Adagp, Paris© SABAM Belgium 2018

Womens’ Shoes, 1981 © Andy Warhol © The Andy Warhol Foundation for the Visual Arts, Inc.

In de kleedkamers, de kantine en de keuken van de vroegere Citroëngarage, daar waar destijds de privésfeer en de professionele wereld elkaar kruisten, thematiseren foto’s, video’s en een film de identiteit in haar verschillende vormen zoals die door de bedrijfswereld, de media en de beeldtechnologie worden opgelegd.

Enkele eenvoudige gebaren, zoals die van Vito Acconci, confronteren het lichaam van de kunstenaar met zijn dubbelganger en zijn spiegelbeeld. In een face-to-face gesprek met de camera onderzoeken de performances van Joan Jonas, Eleanor Antin, Martha Rosler en Sonia Andrade op een subtiele manier de stereotypes en de ideologische invloed van de media en doen ze het televisiescherm verworden tot een spiegel die bijdraagt tot de identiteitsconstructie. Jeanne Dielman, de emblematische film van Chantal Akerman, brengt een kritisch portret van de vrouw in beeld, gespeeld door Delphine Seyrig, terwijl een hedendaagse fotoreeks van Rineke Dijkstra en Asaf Shoshan focust op kwetsbaarheid en instabiliteit.

Meer informatie via kanal.brussels/nl 

Klara organiseert een rondleiding op zaterdag 29 september 2018 om 12 uur in KANAL. Per duo krijgt u ook nog een catalogus mee naar huis.

Meespelen kan tot dinsdagavond 25 september om middernacht, maar mogen we wel vragen om alleen mee te spelen als u op dat moment in KANAL kunt geraken. De datum en het uur van de rondleiding liggen vast.

De winnaars worden persoonlijk verwittigd.