Ga naar de inhoudLuister live op radioplus
Win duotickets voor Ludovico Einaudi

Win duotickets voor Ludovico EinaudiBlijf verwonderd!

Op maandag 25 maart 2019 is hij in ons land: Ludovico Einaudi komt naar het Koninklijk Circus in Brussel. Een concert dat binnen tien minuten al uitverkocht was! Heel snel werd aangekondigd dat er een twééde concert zou komen, in april. Maar wie weet kan u hem volgende week toch nog aan het werk zien!
© VRT rr

Win duotickets voor Ludovico Einaudi

Wij mogen namelijk duotickets weggeven voor het intiem concert in trio bezetting op 25 maart 2019 in het Koninklijk Circus.

Ludovico Einaudi

Ludovico Einaudi is de meest gestreamde klassieke componist ter wereld en heeft meer dan anderhalf miljoen albums verkocht. Met zijn minimalistische muziek veroverde hij de harten van miljoenen fans en trekt hij overal ter wereld volle zalen. Zijn concerten in België zijn ook keer op keer uitverkocht.

De klassiek geschoolde Einaudi verwierf faam bij een breed publiek met zijn soundtracks voor films en televisieseries als ‘Intouchables’, ‘I’m Still Here’, ‘Doctor Zhivago’ en ‘Acquario’.

Daarnaast brengt hij met de regelmaat van de klok solo-albums uit waarbij hij zijn intrigerende composities met steeds wisselende bezettingen uitvoert. Voornaamste wapenfeiten zijn “I Giorni” (2001), “Nightbook” (2009), “In A Time Lapse” (2013), “Taranta-project” (2015) en zijn laatste solo-cd “Elements” (2015). Critici loven de dromerige pianostukken en georkestreerde soundscapes en riepen hem tot de waardige erfgenaam van Chopin, Satie, Glass en Reich uit.

Dat Einaudi’s rustige, langzame, idealistische muziek zo populair is, komt volgens de pianist doordat steeds meer mensen zoeken naar rust, privacy, iets dat helpt om een nieuwe persoonlijke ruimte te creëren. “Ik denk dat mensen voelen dat mijn muziek integer is. Mijn composities zijn eigenlijk een metafoor voor innerlijke reflectie, geduld, privacy en meditatie of bidden. Mijn muziek bereikt veel mensen die daarnaar zoeken en ik vind het geweldig dat dit lukt. Ik maak geen klassieke muziek, maar muziek die over grenzen gaat.”

Wedstrijd

Klik hieronder op 'neem deel', geef een juist antwoord op de wedstrijdvraag en met een beetje geluk wint u zo'n duoticket.

U kan meespelen tot donderdagavond 21 maart 2019 om 19.00 uur

De winnaars worden persoonlijk verwittigd.

Django

Django! Een programma 'on the road'. Met een fijne mix van jazz, klassiek en filmmuziek.

Presentatie: Heidi Lenaerts / Tine De Donder

Samenstelling: Joris Preckler 

Contact: via de reageerknop in de Klara-app of via django@klara.be

Van maandag tot en met donderdag, telkens van 18 tot 20 uur op Klara, klara.be en de Klara-app.
Nadien is de uitzending nog 24 uur lang te herbeluisteren via de site en de app.

Espresso

Espresso, uw ochtendradio met pit! Ontwaak met rustige muziek, blijf op de hoogte van het culturele leven in Vlaanderen en ontdek wat Klara vandaag voor u in petto heeft.

Presentatie: Clara De Decker / Greet Samyn

Samenstelling: Vincent Goris

Contact: via de reageerknop in de Klara-app of via espresso@klara.be

Elke weekdag van 06 tot 09 uur via Klara, klara.be en de Klara-app.
Nadien is de uitzending nog 24 uur lang te herbeluisteren via de site en de app.