Ga naar de inhoudLuister live op radioplus
Ontdek de meeslepende podcast 'Napoleon, met Johan Op de Beeck' en win!

Ontdek de meeslepende podcast 'Napoleon, met Johan Op de Beeck' en win!Blijf verwonderd!

Klara heeft ondertussen al een erg groot podcast-aanbod, maar we merken dat de 2 Napoleon-reeksen die meesterverteller Johan Op de Beeck heeft gemaakt het op dit moment erg goed doen.

Cover van het boek 'Napoleon Deel 1: van strateeg tot keizer' uitgegeven bij Manteau

En daarom kan u de hele zomer lang via klara.be exemplaren winnen van de boeken die aan de basis gelegen hebben van deze 2 podcasts.

Deze week maakt u kans op een exemplaar van 'Napoleon Deel 1: van strateeg tot keizer' of 'Napoleon - deel 2: van keizer tot mythe'

Klik onderaan deze pagina op de 'Neem deel!'-knop en waag uw kans.

Meespelen kan tot zondagavond 22 juli om middernacht.

De winnaars worden persoonlijk verwittigd.

Hoe kan ik de podcast vinden en beluisteren?

Een tip: de wedstrijdvraag heeft telkens iets met de podcast te maken. Daarom overlopen we even de verschillende manieren waarop u de podcast kan beluisteren:

-Beschikt u over iTunes of Apple Podcasts (dat kan op Windows zijn, op Mac, op toestellen met iOS zoals de iPhone en de iPad), dan kan u hier doorklikken en dan opent de podcast vanzelf.

- Beschikt u niet over iTunes of wenst u géén gebruik te maken van dat programma, dan geraakt u er zeer waarschijnlijk via onze RSS-link. Daarmee kan u perfect alle podcasts vinden die ook op iTunes staan. Alleen heeft u dan alternatieve programma's nodig, een beetje afhankelijk van toestel. Maar al die programma's hebben 1 ding gemeen: met de informatie op de RSS-pagina kunnen ze allemaal overweg. Veel van die programma's beschikken over een zoekfunctie en daar staat de podcast hoogstwaarschijnlijk al in. Is dat toch niet het geval, dan kan u de RSS gebruiken om uw programma de weg te wijzen.

- En we zijn alvast aanwezig op het nieuwe Google Podcasts-platform, maar daar brengen we nog optimalisaties aan. De podcast van Klara zijn in principe allemaal al via de zoekfunctie te vinden op dit nieuwe platform. Google stelt nog een aantal extra (technische) voorwaarden, die we in de komende periode zo snel mogelijk in orde zullen brengen. Daardoor kunnen we het aanbod van de Klara-podcasts bij Google nog verder optimaliseren. Van zodra dit in orde is, zullen we ook rechtstreekse linken naar Google Podcasts aanbieden.

Toch nog niet helemaal duidelijk? Neem dan gerust een kijkje op onze speciale podcast-pagina's.

Het verhaal

In 2015 was het 200 jaar geleden dat Napoleon de Slag bij Waterloo. verloor En nog altijd komt de hele wereld de plek met de trap en de leeuw bezoeken. Niet omwille van overwinnaar Wellington maar omwille van de verliezer. Dat is op zijn minst opmerkelijk te noemen. In de achtdelige podcastreeks "Napoleon" vertelt Johan Op de Beeck waarom de man ons blijft fascineren.

Aflevering 1

In de eerste aflevering onderzoekt hij wie die man eigenlijk was. Uitzonderlijk klein, zoals de mythe het wil? Een bloeddorstige tiran? Een vrouwengek of een romanticus? Een driftkikker?

Reageer

Reacties zijn welkom via de reageerknop in de Klara-app of via podcast@klara.be

Praktische informatie over de boeken

Het boek 'Napoleon Deel 1: van strateeg tot keizer' is verschenen bij uitgeverij Manteau en is nog steeds verkrijgbaar via de boekhandel of de meeste webwinkels.

ISBN: 9789022329115

Het boek 'Napoleon - deel 2: van keizer tot mythe' is verschenen bij uitgeverij Manteau en is nog steeds verkrijgbaar via de boekhandel of de meeste webwinkels.

ISBN: 9789022329979

Neem zeker ook een kijkje op de pagina met informatie over die andere Napoleon-podcast: Het Hart van Napoleon