Ga naar de inhoudLuister live op radioplus
Win duotickets voor War Requiem

Win duotickets voor War RequiemKunst & Cultuur

War Requiem blijft een van de klassiekers van de 20e eeuw. Benjamin Britten componeerde het stuk amper 15 jaar na de verschrikkingen van de Tweede Wereldoorlog. Als basis gebruikte hij gedichten van ‘war poet’ Wilfred Owen.

Foto van Benjamin Britten

Het stuk is geschreven voor een monsterbezetting: sopraan, tenor en bariton, koor, jongenskoor, orgel, orkest en kamerorkest. Voor de première koos Britten bewust voor een Russische, Britse en Duitse solist. En na de première werd er, op zijn verzoek, niet geapplaudisseerd.

Het Concertgebouw dompelt u onder in dit meesterwerk. Een stuk dat u minstens één keer in uw leven live gehoord en gezien moet hebben.

Het Bochumer Symphoniker staat onder leiding van dirigent Steven Sloane. Samen met Rotterdam Symphony Chorus, Octopus Symfonisch Koor en Kinderkoor Opera Vlaanderen wordt dit een onvergetelijke avond.

Een Topstuk dus. En u krijgt de kans om War Requiem live bij te wonen op zaterdag 11 november 2017. Want Klara geeft 20 duotickets weg.

Maar voor wat hoort wat. Speel mee met een eenvoudige quiz en win! (het wedstrijdformulier staat onder het filmpje)

Een tip nodig voor de wedstrijdvraag? Bekijk dan zeker onderstaand filmpje!

Meer informatie over deze voorstelling vindt u op de website van Het Concertgebouw

Meespelen kan tot woensdagavond 1 november om middernacht.

De winnaars worden persoonlijk verwittigd.

Dit evenement maakt deel uit van Gone West, de culturele herdenking van WO I door de Provincie West-Vlaanderen. Meer info op www.gonewest.be.

Waar komen de namen do re mi vandaan?

Espresso

Espresso, uw ochtendradio met pit! Ontwaak met rustige muziek, blijf op de hoogte van het culturele leven in Vlaanderen en ontdek wat Klara vandaag voor u in petto heeft.

Presentatie: Cara Van der Auwera / Sieglinde Michiel / Clara De Decker / Sander De Keere / Anne-Marie Segers / Vincent Verelst

Samenstelling week: Vincent Goris
Samenstelling weekend: Els Van Hoof 

Contact: via de reageerknop in de Klara-app of via espresso@klara.be

Elke weekdag van 06 tot 09 uur en in het weekend van 07 tot 10 uur via Klara, klara.be en de Klara-app.
Nadien is de uitzending nog 24 uur lang te herbeluisteren via de site en de app.