Ga naar de inhoudLuister live op radioplus
Ga naar de tentoonstelling rond William Kentridge in Brugge

Ga naar de tentoonstelling rond William Kentridge in BruggeKunst & Cultuur

Sinds zijn internationale debuut op de DOCUMENTA X in 1997, verwierf de Zuid-Afrikaanse kunstenaar William Kentridge (° 1955) wereldwijde faam. Hij is voornamelijk bekend om zijn tien animatiefilms, getiteld Drawings for Projection.

Affiche van de tentoonstelling 'William Kentridge in Brugge'

Tot de verbazingwekkende gediversifieerde werken van Kentridge behoren meesterlijke tekeningen, prenten, wandtapijten, beeldhouwwerken, lezingen en operaproducties.

Deze tentoonstelling toont uitzonderlijke kunstwerken, speciaal gerealiseerd door Kentridge voor het Sint-Janshospitaal in Brugge, een 850 jaar geleden gestichte zorginstelling en nog één van de oudste bewaarde van Europa. Opgebouwd rond de thema's van trauma en genezing is de blikvanger op deze tentoonstelling de video installatie van Kentridge More Sweetly Play the Dance, een hedendaagse interpretatie van de Dodendans uit de middeleeuwen.

Door de ontstane dialoog tussen de tentoongestelde kunstwerken en de opmerkelijke ziekenhuisomgeving, wordt kunst een krachtig werkinstrument om de verschillende lagen van de geschiedenis met elkaar te verenigen.

Klara mag duotickets weggeven voor een rondleiding met gids op zaterdag 11 november 2017 om 11.00 uur in het Sint-Janshospitaal Brugge. Per koppel krijgt u nog een catalogus mee, en achteraf een drankje.

Meespelen kan tot donderdag 9 november om 12.00 uur, maar mogen we wel vragen om alleen mee te spelen als u op dat moment in Brugge kunt geraken. De datum en het uur van de rondleiding liggen vast.

De winnaars worden persoonlijk verwittigd.