Ga naar de inhoudLuister live op radioplus
Win duotickets voor Happy Hour én 'Horta & Wolfers'

Win duotickets voor Happy Hour én 'Horta & Wolfers'Kunst & Cultuur

Op 29 november 2017 – bijna dag op dag 105 jaar na de originele inhuldiging in 1912 – heropende in het Jubelparkmuseum een nieuwe zaal met het volledig gerestaureerde winkelinterieur van de Brusselse boetiek Wolfers Frères.

Zesarmige kandelabers van Henry Van de Velde, verzilverd brons, H. 58,5 cm; Diam.

De Wolferswinkel toont het authentieke interieur zoals de art-nouveauarchitect Victor Horta dat in 1912 had ontworpen voor de zaak van de beroemde juweliersfamilie Wolfers in de Arenbergstraat in Brussel. Horta tekende een verfijnd art-nouveauinterieur met toonkasten van Honduras mahonie en verguld brons waarin de prestigieuze luxeobjecten van goud, zilver en ivoor volledig tot hun recht konden komen. In de nieuwe toonzaal zullen topstukken van de art-nouveau- en art-decocollectie van het Jubelpark geëxposeerd worden. Vele daarvan werden nooit eerder getoond aan het publiek.

Klik hier voor meer informatie over deze tentoonstelling

Op vrijdag 15 december is Klara te gast in het Jubelparkmuseum met een live-uitzending van Happy Hour. Werner Adriaenssens van het Jubelparkmuseum is de hoofdgast van Olav Grondelaers. En er is ook live-muziek van Didier Laloy en Tuur Florizoone

Als u meespeelt met onze wedstrijd, maakt u kans om de uitzending rechtstreeks mee te maken. Na de uitzending kan u een broodje eten, en om 19.30 uur is er dan een rondleiding met gids op de tentoonstelling. Graag alleen meespelen als u op dat moment in het Jubelparkmuseum kunt geraken. De datum en het uur van de rondleiding (en de uitzending) liggen uiteraard vast.

Meespelen kan tot donderdagavond 7 december om middernacht.

De winnaars worden persoonlijk verwittigd.

Happy Hour

Olav Grondelaers luidt deze week het weekend in en trakteert u op vrijkaarten voor de beste culturele evenementen.

Presentatie: Olav Grondelaers

Samenstelling: Marc Van Rompaey

Contact: via de reageerknop in de Klara-app of via happy@klara.be

Elke vrijdag van 17 tot 19 uur op Klara, klara.be en de Klara-app.
Nadien is de uitzending nog 1 week lang te herbeluisteren via de site en de app.